facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

260% αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα, λέει ο κινέζος πρέσβης στην Αθήνα

Δεν σκοπεύει να επεκταθεί σε νέα έργα στο λιμάνι του Πειραιά στο άμεσο μέλλον η COSCO αλλά θα ενισχύσει τις υπάρχουσες «κερδοφόρες» επενδύσεις, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξη στην EurActiv.gr ο Κινέζος Πρέσβης στην Αθήνα, Du Qiwen.

Σε μια εκτενή συνέντευξη με την EurActiv.gr, ο Κινέζος διπλωμάτης μίλησε για τη νέα κυβέρνηση και τις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, το μέλλον των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα, καθώς και για τα σχέδια αύξησης των κινέζων τουριστών φέτος το καλοκαίρι.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα, λέγοντας μάλιστα ότι τα «ελληνική μοναδικά προϊόντα» έχουν πλέον «αναγνωριστεί» από τον κινέζο καταναλωτή.

Αφού χαρακτήρισε τη χώρα του «αναπτυσσόμενη» και όχι «ανερχόμενη υπερδύναμη», ο κινέζος διπλωμάτης επεσήμανε ότι η Κίνα δεν εργάζεται μόνο για την ευημερία του λαού της, αλλά από την άλλη συνεισφέρει στην παγκόσμια ανάπτυξη, συμβάλλοντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου εμπορίου.

Τέλος, αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτισμικές σχέσεις Ελλάδας και Κίνας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους έλληνες «ανίκητους» σε θέματα πολιτισμού.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news