facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Έκαναν ντου στα γραφεία της Standard & Poor’s

Στο στόχαστρο της Ιταλικής Δικαιοσύνης μπήκε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s στην Ιταλία, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν επιχείρησε να χειραγωγήσει την αγορά.
Η έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του οίκου αξιολόγησης στο Μιλάνο, πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής της εισαγγελίας του Τράνι στην περιφέρεια Απουλία, που βρίσκεται στην Κάτω Ιταλία. Η ιταλική δικαιοσύνη θέλει να εξακριβώσει αν ο οίκος αξιολόγησης επιχείρησε να χειραγωγήσει την αγορά, με «ανακριβείς, αναληθείς ή αβάσιμες κρίσεις που αφορούν την αξιοπιστία του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος της χώρας».
Η έρευνα των εισαγγελέων του Τράνι ξεκίνησε το καλοκαίρι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τον δικαστικό χώρο, της δόθηκε ώθηση μετά την πρωτοβουλία του Standard & Poor’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα ευρωπαϊκών χωρών.
Να σημειωθεί ότι στην Ιταλική Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει δύο ενώσεις καταναλωτών, οι οποίες κατήγγειλαν τον αμερικανικό οίκο για τις εκθέσεις του περασμένου Ιουλίου, με τις οποίες κατέκρινε μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, επηρεάζοντας αρνητικά τις συναλλαγές στα χρηματιστήρια.
Στα πλαίσια της έρευνας, κλήθηκαν να καταθέσουν, ως απλοί μάρτυρες, ο πρώην υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

koutipandoras.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news