facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις Προβόπουλου-Σημίτη, ενώ η ΝΔ τις αξιοποιεί...

Σε «καυγά» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξελίχθηκε το μπαράζ κριτικής που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε απαντητική ανακοίνωση στις δηλώσεις Προβόπουλου, ενώ ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος ζήτησε το λόγο από τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος. Από την πλευρά της η Ν.Δ, συνδύασε τις δηλώσεις Προβόπουλου –Σημίτη για να υπενθυμίσει ότι δικαιώνεται η κριτική της στην πολιτική Παπανδρέου και ο ΛΑΟΣ, άσκησε κριτική και στον πρώην πρωθυπουργό και στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.
Γεγονός είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δέχεται κατά τις τελευταίες ημέρες μπαράζ δηλώσεων αποδόμησης της οικονομικής πολιτικής του ως κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ, ο διοικητής της Τ.τ.Ε κ. Προβόπουλος, είπε πως «η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί πριν αφεθούν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις» και ότι είχε προειδοποιήσει κατ΄ επανάληψη γι΄ αυτή την εξέλιξη, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, σε ομιλία που θα κάνει και είδαν το φως της δημοσιότητας σημεία της, μιλά για προχειρότητα στη σύνταξη του Μνημονίου, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί με τρόπο που να επιδεινώνει την κατάσταση...

Το ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας σε αυτή την επίθεση η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, οφείλει να απαντήσει άμεσα και με σαφήνεια στο ερώτημα:
Με την ομιλία του, πράγματι αποδίδει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα στην πρώτη περίοδο της θητείας της, την ευθύνη για την κρίση, όπως ισχυρίστηκε τηλεοπτικό κανάλι κατά την διάρκεια σχετικού ρεπορτάζ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων;
Δεδομένου ότι, κ. Προβόπουλος, έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί στη συσσώρευση των ελλειμμάτων και του χρέους κατά την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και στο έλλειμμα αξιοπιστίας για τη χώρα ως αποτέλεσμα αυτών, αν πράγματι αποδίδει αυτήν την ευθύνη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να το πει ευθαρσώς».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας σε σχετικές επισημάνσεις βουλευτών της ΝΔ, κάλεσε από το βήμα της βουλής, τον κ. Προβόπουλο να δώσει εξηγήσεις. Είπε χαρακτηριστικά:
«Είμαστε σε μία δύσκολη εποχή, χρειάζονται καθαρές κουβέντες και καθαρές, όπως και ειλικρινείς εξηγήσεις από τον οποιονδήποτε. Όποιος έχει κάτι να πει να το πει. Δεν πρέπει να μιλάμε με υπονοούμενα και χρησμούς. Καλούμε τον κύριο Προβόπουλο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αν θέλει και μέσω της βουλής, να εξηγήσει σε ποια περίοδο αναφέρεται, αν είχε ενημερώσει εγκαίρως τις ηγεσίες των κόμματων και τι συγκεκριμένα είχε προτείνει ο ίδιος». Σημείωσε ότι δεν είναι εποχή για χρησμούς και κάλεσε όποιον έχει κάτι να πει «να το βάλει τώρα στο τραπέζι».

Η ΝΔ


Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Γ. Μιχελάκης, αναφέρει:
επισήμανση Προβόπουλου ότι "η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί πριν αφεθούν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις" δικαιώνει τη Νέα Δημοκρατία και εκθέτει συλλογικά το ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο και οι αναφορές Σημίτη στο Μνημόνιο, και ιδίως η επισήμανσή του ότι λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση και επέτεινε την ύφεση.
Υπενθυμίζουμε τη στείρα αντίδραση που εκδήλωνε το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση σε κάθε μεταρρύθμιση, το "όχι σε όλα", την άρνηση συνεννόησης ακόμη και στα αυτονόητα.
Υπενθυμίζουμε τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με τη φράση "ξεκολλήστε, πάρτε μέτρα", που προσέκρουαν στην εμμονή του ΠΑΣΟΚ, ότι "λεφτά υπάρχουν".
Όπως, επίσης, και την αντίθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στις επίμονες προτάσεις μας για μέτρα - ανάσες που θα ανέκοπταν την ύφεση, και κυρίως για δράσεις ανάταξης και ανάπτυξης".

Ο ΛΑΟΣ


Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:
«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, όταν βλέπει ότι η κυβέρνηση ολισθαίνει στα οικονομικά, αναλαμβάνει την ώρα που πρέπει τις ευθύνες του και δεν κάνει μνημόσυνα εκ των υστέρων».
Επίσης, για τις απόψεις που εξέφρασε ο Κ. Σημίτης: «Η αρχή του λάθους έγινε ακριβώς 10 χρόνια πριν, και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο κ. Σημίτης».

eklogika.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news