facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μείζον θέμα πυροδοτεί η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε η διαβίβαση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη στη Βουλή της δικογραφίας για τη υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την φερόμενη τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν πως το πρέπον θα ήταν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση μέλη της (προφανώς εννοούν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενδεχομένως και τον Φίλιππο Σαχινίδη) τουλάχιστον μέχρι η υπόθεση να διαλευκανθεί.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη, η κίνηση Πεπόνη «εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα», αφ’ ενός αυτό της ουσίας της υπόθεσης και αφ’ ετέρου αυτό των καταγγελιών των Πεπόνη και Μουζακίτη περί παρεμβάσεων στο έργο τους.

Η ουσία της υπό διερεύνηση υπόθεσης συνίσταται, τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ «στις καταγγελίες μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη […] αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας».

Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει επίσης ότι μεσούντων των ερευνών για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ από τους δύο εισαγγελείς «εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα».

Μάλιστα, ο Γιάννης Μιχελάκης αναφέρεται σε «νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους», κάνοντας λόγο για την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος έθεσε προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα «αν [οι κκ Πεπόνης και Μουζακίτης] μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους».

Για «μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας» κάνει λόγο σε δική του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.

Ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε την «εισαγγελία του Αρείου Πάγου […] να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της», υπογραμμίζοντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα «να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

euro2day.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news