
Η τοποθέτηση ωστόσο του κ. Δόλλη και οι λάθος στατιστικές καταγραφές που επικαλέστηκε ο κ. Θεοδωράκης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Τραγάκη, ο οποίος είπε ότι ο κ. Δόλλης απέφυγε να μιλήσει για την ταμπακιέρα, και ζήτησε διεξαγωγή ΕΔΕ στο υπουργείο. Αίσθηση όμως προκάλεσε και η αποκάλυψη του κ. Τραγάκη ότι την τελευταία ημέρα του 1997 (ημέρα κατά την οποία στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν αναπληρωτής υπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου) σημειώθηκαν τεράστιες εκροές με περίεργη αιτιολόγηση, όπως η οικονομική ενίσχυση του Εκουαδόρ για το αναπτυξιακό πρόγραμμα στον Αμαζόνιο, η αγορά ραδιοτηλεοπτικού εξοπλισμού στο Κρατικό Ινστιτούτο της Κούβας και ο επαναπατρισμός των Τσετσένων στη χώρα τους. Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι δυνατόν η έκθεση του ορκωτού λογιστή να θεωρεί αμελητέες τις αποκλίσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και να μην τις ερευνά εξονυχιστικά.
Από την πλευρά του ο Γ. Κοραντής μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πραγματικό όφελος που έχει η χώρα από τις χρηματοδοτήσεις ορισμένων ΜΚΟ και, αναφερόμενος σε οργάνωση για την ελληνοτουρκική επιχειρηματικότητα, η οποία από το 2001 έως και το 2004 έλαβε περίπου 580.000 ευρώ, αναρωτήθηκε «ποιο το νόημα να χρηματοδοτούμε μόνο εμείς τα συγκεκριμένα συνέδρια».
Για μια ακόμα φορά πάντως η συζήτηση για τις ΜΚΟ ήρθε για να επιβεβαιώσει το μπάχαλο και όσα παράλογα πολλές φορές έγιναν με τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, με τον κ. Δόλλη να αποκαλύπτει ότι για 195 φακέλους ο έλεγχος ακόμα και για έργα του 2000 εκκρεμεί μολονότι οι ΜΚΟ που δεν έχουν ελεγχθεί συνέχιζαν να χρηματοδοτούνται κανονικά έως και το 2009.
Ενδεικτική μάλιστα για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος ήταν η τοποθέτηση του κ. Δόλλη, ο οποίος ανέφερε ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί αναπτυξιακό χρήμα όχι για την ανάδειξη του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας, αλλά για την ανάδειξη διάφορων οργανώσεων στο εσωτερικό.
dimokratianews.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου