facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Νέα αναβολή από ΕΕΤΑΑ για τα οριστικά αποτελέσματα

Νέα αναβολή ανακοίνωσε τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 η ΕΕΤΑΑ σχετικά με τα οριστικά αποτελέσματα των voucher για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ.

Τα αποτελέσματα που περιμένουν με αγωνία γονείς και κηδεμόνες, τα οποία αφορούν το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους σε παιδικούς σταθμούς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας και εφήβων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης για την περίοδο 2024-2025», θα γίνουν γνωστά την Τρίτη 20 Αυγούστου μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (ΕΔΩ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν εάν βρίσκονται ανάμεσα στους δικαιούχος του voucher με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Οι γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξη των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, ή σε άλλα κέντρα απασχόλησης, θα μπορούν να δουν τα οριστικά αποτελέσματα -όταν αυτά ανακοινωθούν- μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΔΩ).

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πενθήμερη αναβολή στην ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων

Υπενθυμίζεται ότι τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ανακοινωθούν την Τετάρτη 14 Αυγούστου, όμως αρχικά δόθηκε πενθήμερη παράταση λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση: «Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή κάλυψη των ενδιαφερόμενων, και λόγω τεχνικού προβλήματος, τα οριστικά αποτελέσματα για το Πρόγραμμα της ∆ράσης: "Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για
την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2024–2025", θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας τη Δευτέρα, 19/8/2024».

Και ενώ οι ενδιαφερόμενοι ήταν πάνω από τους υπολογιστές και τα κινητά τους τηλέφωνα, η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε ότι τα οριστικά αποτελέσματα «θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος των voucher φέτος είναι αυξημένος στα 361,2 εκατομμύρια ευρώ και εκτιμάται ότι θα καλύψει περισσότερους από 173.500 ωφελούμενους όλων των δομών ως εξής:

  • Το σύνολο των αιτήσεων σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας (που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του προγράμματος): εκτίμηση 110.000 ωφελούμενων βρεφών και παιδιών όλων των κατηγοριών
  • Το σύνολο των αιτήσεων ατόμων με αναπηρία για δομές ΚΔΑΠΑμεΑ: εκτίμηση 9.500 ωφελούμενων
  • Περί τις 54.000 παιδιά σε δομές ΚΔΑΠ.
  • Για άτομα με αναπηρία άνω των 22 ετών διατηρείται η κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων και εκτιμάται ότι επιπλέον 1,7 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε voucher ΚΔΑΠ.

Φέτος, για πρώτη φορά προβλέφθηκαν αυξημένα μόρια στην τρίτεκνη, πολύτεκνη και μονογονεϊκή οικογένεια.

Αντί για 40 μόρια που λάμβαναν πέρυσι, φέτος λαμβάνουν 50 μόρια.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news