facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Αντιδήμαρχος-εργολάβος: Έφτιαξε παράνομη πισίνα για αδερφό Δημάρχου -Απασχολούσε συμβασιούχους Δήμου

Συνεχίζεται ο σάλος στη Βόρεια Κέρκυρα με τη σύλληψη αντιδημάρχου-εργολάβου που απασχολούσε συμβασιούχους του Δήμου!

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραθαλάσσια οικεία όπου γίνονταν οι παράνομες εργασίες, είναι ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του Δημάρχου Β. Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη (σ.σ. του αδερφού του!)…

Το γεγονός αυτό έφερε στο προσκήνιο και άλλες υποθέσεις που έχουν γίνει στην περιοχή, με πρωταγωνιστές αιρετούς.

Η αντιπολίτευση ήδη είναι στα «κάγκελα» και αναμένεται να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Το περιστατικό

Προσφάτως, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr συνελήφθησαν 4 άτομα, τρεις εργαζόμενοι και ένα άτομο ως υπεύθυνος εργολαβίας, ο οποίος είναι και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Συνολικά για την έγιναν πέντε συλλήψεις μετά σχετική καταγγελία για κατασκευή πισίνας σε οικία στη Β. Κέρκυρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει -σύμφωνα με τις καταγγελίες -η απαιτούμενη άδεια.

Η aftodioikisi.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο κ. Μαχειμάρη, ώστε να δωθούν περισσότερες απαντήσεις για το θέμα αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

Η απάντηση του Αντιδημάρχου

Ωστόσο ο συλληφθείς αντιδήμαρχος  Χ. Κουτσούρης προχώρησε σε δηλώσεις σε τοπικό μέσο και επιβεβαίωσε το γεγονός της σύλληψης τονίζοντας ωστόσο ότι οι εργασίες ήταν… νόμιμες.

Όσον αφορά την σύλληψη του τόνισε ότι έγινε στο πλαίσιο της επαγγελματικής του ιδιότητας αυτής του εργολάβου έργων και αναφορικά με τους εργαζόμενους – συμβασιούχους του Δήμου υποστήριξε ότι τους απασχολεί σε ώρες και ημέρες που δεν εργάζονται στον Δήμο!

Νόμιμο αλλά όχι ηθικό!

Εξ’ όσων γνωρίζει η aftodioikisi.gr η απασχόληση συμβασιούχων εκτός ωραρίου σε ιδιωτική επιχείρηση εκτός Δήμου, δεν θεωρείται παράνομη εφόσον βεβαίως υπάρχουν συμβάσεις και έγγραφα που να δηλώνουν τον τρόπο και τις ώρες εργασίας τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί μη «ηθική πράξη», ιδίως αν η συγκεκριμένη εταιρεία αναλαμβάνει, πέρα από ιδιωτικά και δημοτικά έργα.

Επιπλέον, οφείλει ο εργολάβος αντιδήμαρχος να εξηγήσει γιατί επέλεξε συγκεκριμένα άτομα-συμβασιούχους στο Δήμο και όχι άλλο προσωπικό. Αν δηλαδή έχει να κάνει με εξειδίκευση, ή με «δημόσιες σχέσεις», που επιφέρουν και έξτρα μεροκάματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εκ των συμβασιούχων βρίσκονταν σε άδεια.

“Πύρα” από την αντιπολίτευση!

Για όλα τα παραπάνω αναμένονται εξηγήσεις και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, καθώς η αντιπολίτευση σκοπεύει να ζητήσει επίσημη ενημέρωση  τόσο από τη δημοτική Αρχή όσο και από την Αστυνομία.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο δημοτικός συμβουλος Σπ. Βαρελής:

Με έκπληξη , δυσαρέσκεια και θυμό πληροφορηθήκαμε ότι 3 υπάλληλοι του Δήμου και ο πολιτικός τους προϊστάμενος συνελήφθησαν, προήχθησαν και τελικά θα παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο επειδή εργαζόταν για την κατασκευή πισίνας σε οικόπεδο του αδερφού του Δημάρχου!
Σε μια εποχή που ο Δήμος βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση με χρέη προς όλους τους προμηθευτές, με μηδέν χρήματα για οποιοδήποτε έργο, με οριακή εξασφάλιση της δίμηνης μισθοδοσίας των υπαλλήλων, το να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα ευτελίζουν τον Δήμο και την αυτοδιοίκηση.
Οι προσαγωγές 2-3 Αντιδημάρχων για παρανομίες παρεμφερούς χαρακτήρα, υποθέσεις που

ακόμα εκκρεμούν και ήδη για μια εξ αυτών ΑΚΟΜΑ περιμένουμε την απάντηση του Διοικητή

Α.Τ. Καρουσάδων για το τι ακριβώς συνέβη ξημερώματα των Ευρωεκλογών 9/6 στον Τυφλό ποταμό στο Σιδάρι δείχνουν ότι οι προσαγωγές είναι επιδημία στον Δήμο μας.

Ενώ ο Δημότης αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα, καλείται να πληρώσει αβάσταχτα Δημοτικά Τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, από την αύξηση που έγινε από την παράταξη

του Δημάρχου, με σοβαρότατα προβλήματα στην ύδρευση του Δήμου και με ανύπαρκτη

ανταπόδοση κάθε μικρού έργου. Αυτές οι πρακτικές νεποτισμού και ευτελισμού της πολιτικής

δεν συμβαίνουν ούτε από τους Φύλαρχους της υποσαχάριας Αφρικής.

Η παράταξη μας δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει από κοντά αυτά τα θέματα, ζητώντας

περισσότερη ενημέρωση από την αστυνομία και τον Δήμο, ελπίζοντας ότι οι αρμόδιες

υπηρεσίες που έχουν επιληφθεί των θεμάτων θα πράξουν το καθήκον τους, ενημερώνοντας

τακτικά τους Δημότες για ότι συμβαίνει.

Πρέπει να φράξουμε τον δρόμο σε τέτοιες τακτικές μαζί με τους Δημότες.

Υ.Γ. Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες πληροφορίες.

Τι λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τοποθετείται για το περιστατικό ως εξής:

Την Τετάρτη 19-06-2024 ενημερωθήκαμε από συναδέλφους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για τη σύλληψη με τη διαδικασία αυτοφώρου συναδέλφων καθώς και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου . Ως σύλλογος δηλώνουμε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν είναι μέλη του συλλόγου μας και πρόκειται για εργαζόμενους ΙΔΟΧ.

Πέραν τούτου η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και θα κριθεί από αυτή.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news