facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Βόλος: 45χρονος σε κατάσταση αμόκ χτυπούσε αυτοκίνητο με… τσόκαρο – Επιτέθηκε σε αστυνομικούς και φώναζε «θα σας σκοτώσω»

Το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας στο αριστερό άνω άκρο, δεν εμπόδισε έναν 45χρονο συμπολίτη που ενώ ήταν μεθυσμένος να προκαλέσει φθορές σε αυτοκίνητο οδηγού που είχε κάνει τροχαία παράβαση, τον έβρισε και τον απείλησε, εκείνος τον είδε σε υπερένταση, κάλεσε την Αστυνομία και χρειάστηκε προσπάθεια από έξι αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ για να τον συλλάβουν…

Ο άνδρας, οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με τις κατηγορίας της βίας κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απειλή, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κρίθηκε ένοχος, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με έκτιση ποινής 4 μηνών, αλλά η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη και δεν θα πάει στη φυλακή.

Σύμφωνα με αστυνομικό, που κατέθεσε ως μάρτυρας, λίγο μετά τις 8 το απόγευμα προχθές επί των οδών Φιλαδελφείας – Μαιάνδρου στη Ν. Ιωνία πήρε κλήση το κέντρο για επεισόδιο, όπου πήγαν και είδαν τον κατηγορούμενο με ένα άλλο άτομο να έχουν φραστική αντιπαράθεση. Άτομα που βρέθηκαν στο σημείο είπαν ότι ο κατηγορούμενος χτυπούσε με ξύλινο τσόκαρο το αυτοκίνητο του άλλου ατόμου, μάρκας Mercedes.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον πλησιάσουν για να τους δώσει τα στοιχεία του, εκείνος τους έβρισε αισχρά, απείλησε να τους σκοτώσει, στη συνέχεια έλεγε ασυναρτησίες ότι δίνει στο άλλο άτομο 500 εκ. € να του δώσει το αυτοκίνητο και δεν του το δίνει, ενώ κάποια στιγμή έβγαλε ξύλινο τσόκαρο και το πέταξε στο κεφάλι του αστυνομικού, που το απέφυγε…

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος ήταν σε υπερδιέγερση, τέσσερα άτομα τον κρατούσαν από τα χέρια και τα πόδια και απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει.

Στη συνέχεια κατέθεσε η επικεφαλής αξιωματικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, που υπήγε στο περιστατικό, είπε ότι ο κατηγορούμενος πετούσε πράγματα, έβριζε συνεχώς και απειλούσε ότι θα τους σκοτώσει, δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος και κλώτσησε την ίδια πολλές φορές, αντιστεκόμενος στη σύλληψη, ενώ έφτυνε τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν.

Τώρα ζήτησε συγνώμη…

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τους αστυνομικούς, όταν ολοκλήρωσαν την κατάθεσή τους.

Ο 45χρονος υποστήριξε ότι είχε πιεί και δεν θυμόταν τι είχε γίνει, ενώ επειδή έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές και είχε καταδικαστεί, είπε στον εισαγγελέα έδρας ότι είχε υποσχεθεί ότι θα κόψει το ουίσκι, αλλά ήταν τα γενέθλιά του. Ο ίδιος ήπιε πέντε μπύρες στο σπίτι και όταν η σύζυγός του πήγε να ξαπλώσει έφυγε κρυφά και πήγε να πιεί ουίσκι…

Ο ίδιος είπε ότι το μόνο που θυμάται είναι έναν οδηγό να κάνει τροχονομική παράβαση και άρχισαν να μαλώνουν και όταν ρωτήθηκε γιατί έβριζε τον οδηγό και στη συνέχεια τους αστυνομικούς απάντησε ότι έχει κανόνες στη ζωή του για να μη βρίζει γυναίκες!

Ο 45χρονος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης 2 ετών για τροχαίο με εγκατάλειψη υπό επήρεια ουσιών, είπε ότι δεν εργάζεται και ζει με σύνταξη αναπηρίας και ένα επίδομα 850 €, δεν βγαίνει από το σπίτι και δεν έχει έξοδα ίσως και γι’ αυτό ξέσπασε…

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από όσους πείραξε και κατέθεσε ότι κάνει καθημερινό αγώνα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του χωρίς αναστολή, γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ο κατηγορούμενος ζήτησε να κάνει κοινωφελή εργασία, αίτημα που απορρίφθηκε λόγω της αναπηρίας του και τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε μετά από διακοπή να τον καταδικάσει σε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με έκτιση ποινής 4 μηνών, αλλά η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε από τύχη γλίτωσε τη φυλακή.

magnesianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news