facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Με γρίπη Η1Ν1 επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός – Προς αναβολή το υπουργικό

Με υψηλό πυρετό επέστρεψε από το Νταβός ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που, σύμφωνα με τους γιατρούς του, έχει γρίπη Α, Η1Ν1.

Έτσι, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ανατρέπεται και τόσο η παρουσία του στη Βουλή, όπου θα μιλούσε για την επιστολική ψήφο, όσο και το αυριανό υπουργικό θα εξαρτηθούν από την πορεία της υγείας του.

Στην κατάσταση της υγείας του κ. Μητσοτάκη αναφέρθηκε νωρίτερα στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ανάλογα με την πορεία της υγείας του κ. Μητσοτάκη ενδέχεται το υπουργικό συμβούλιο, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη και στο οποίο θα έρθει και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, να αναβληθεί.

Υπογράμμισε, όμως, ότι πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί, εφόσον η κατάσταση της υγείας του κ. Μητσοτάκη το επιτρέψει, μεθαύριο, Τετάρτη, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παραπέμψει στις καλένδες το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σημειώνεται ότι στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερόταν στο θέμα της ισότητας στον γάμο, καθώς εκεί θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο της δημόσιας διαβούλευσης και έπειτα θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και αντιπαράθεσης, αλλά και εσωκομματικών τριβών το τελευταίο διάστημα, αναμένεται να ψηφιστεί από τουλάχιστον 100 βουλευτές της ΝΔ, ενώ θα το υπερψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής η επιστολική ψήφος, μια ιστορική μεταρρύθμιση κατά τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως σημείωσε, προάγει τη συμμετοχή όλων των πολιτών στις εκλογές και λειτουργεί ως αντίδοτο στην αποχή.

Η καθιέρωση της επιστολικής ψήφου αποτελεί την συνέχεια του ν.4648/2019, με τον οποίο κατοχυρώθηκε ότι για πρώτη φορά θα μπορούν οι Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού, έστω και με περιορισμούς να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news