facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Η αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για τους πυροβολισμούς στα σύνορα: Το μαχαίρι κρεοπωλείου και ο τραυματισμός Τούρκου

Μαχαίρι κρεοπωλείου κρατούσε ο 36χρονος Έλληνας, ο οποίος δέχτηκε πυρά από Τούρκους αστυνομικούς όταν δεν σταμάτησε στον συνοριακό έλεγχο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στον συνοριακό σταθμό στα Ύψαλα.

Σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., «ο 36χρονος Έλληνας οδηγός οχήματος, κάτοικος Δωροθέας Αλμωπίας, με το όχημά του μετέβη μέσω της Εγνατίας Οδού στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης στους Κήπους, μη συμμορφούμενος ως όφειλε με τις φωτεινές πινακίδες και τις άλλες ενδείξεις που οδηγούν στο ορθό σημείο Διαβατηριακού-αστυνομικού ελέγχου των αυτοκινήτων που βγαίνουν από τη χώρα.

Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξήλθε γρήγορα από τη λωρίδα εισόδου των οχημάτων του Σημείο Συνοριακού Ελέγχου Κήπων χωρίς να προκαλέσει φθορές και κινήθηκε προς Τουρκία. Έλληνες αστυνομικοί του ΤΔΕ Κήπων μετέβησαν άμεσα με περιπολικό για να εντοπίσουν το αυτοκίνητο και οι σκοποί του Στρατού στην οριογραμμή της Γέφυρας που συνδέει τις δύο χώρες, τους ενημέρωσαν ότι το όχημα κατευθύνθηκε προς το τουρκικό τελωνείο.

Κατόπιν επικοινωνίας με την τουρκική υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων έγινε γνωστό ότι το όχημα κατευθύνθηκε για να πραγματοποιήσει είσοδο στην Τουρκία χωρίς να σταματήσει για να ελεγχθεί από την τουρκική Αστυνομία και τους Τούρκους τελωνειακούς υπαλλήλους. Ανέπτυξε ταχύτητα και προσέκρουσε σε σταματημένο φορτηγό στο σημείο ελέγχου.

Στη συνέχεια ο οδηγός βγήκε από το όχημα και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των Τούρκων αστυνομικών κρατώντας ένα μαχαίρι (μαχαίρα κρεοπωλείου, κοπής κρεάτων), οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν πυροβολώντας τον στο πόδι, αφού προηγουμένως πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα, χωρίς όμως αυτό να αποτρέψει το δράστη από το να συνεχίσει να κινείται απειλητικά προς το μέρος τους.

Ο δράστη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής.

Επίσης, ο δράστης ενώ κινείτο επί τουρκικού εδάφους και πριν φτάσει στο σημείο συνοριακού ελέγχου Υψάλων, προσέκρουσε σε μοτοσικλέτα και συνέχισε την πορεία του. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του μοτοσικλετιστή που είναι Τούρκος πολίτης.

Σημειώνεται ότι στον δράστη είχε διαταχθεί στις 22 Ιουνίου 2024 από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας η ψυχιατρική εξέτασή του στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης».

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news