facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Πεντάγωνο: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και πολλά εμπορικά, δέχθηκαν επίθεση την Κυριακή (3/12) στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε το Πεντάγωνο.

Πρόκειται για μια ενέργεια που πιθανώς σηματοδοτεί μια μεγάλη κλιμάκωση σε μια σειρά θαλάσσιων επιθέσεων στη Μέση Ανατολή που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, σε ένα από τα σκάφη επιτέθηκαν τουλάχιστον δύο drone. Το πολεμικό πλοίο είναι το USS Carney το οποίο είχε γίνει στόχος επίθεσης και την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα σήμερα, ο βρετανικός στρατός υποστήριξε ότι υπήρξε ύποπτη επίθεση με drone και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Πεντάγωνο δεν προσδιόρισε από πού πίστευε ότι προήλθε η φωτιά. Ωστόσο, οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εξαπολύουν μια σειρά επιθέσεων σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και drones και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ καθώς διεξάγει πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι αντάρτες Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση σε δύο ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, δήλωσαν σήμερα ότι επιτέθηκαν σε δύο πλοία στ΄ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, προσθέτοντας ότι "ισραηλινά" πλοία στοχοθετήθηκαν λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Χούθι δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν μια "επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων στο Στενό του Μπαμπ αλ-Μαντάμπ", μια στρατηγική θαλάσσια οδός που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του 'Αντεν, στοχεύοντας το πρώτο με "πύραυλο και το δεύτερο πλοίο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος".

Ο εκπρόσωπος είπε ότι τα δύο πλοία, το Unity Explorer και το Number Nine, στοχοθετήθηκαν αφότου απέρριψαν τις προειδοποιήσεις από τη ναυτική δύναμη της οργάνωσης.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news