facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Γάζα: Η πόρτα για το «Πεντάγωνο» της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα (φωτογραφία)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι παραβίασε μια πόρτα στο τέλος σήραγγας της Χαμάς που ανακαλύφθηκε από τις δυνάμεις του την περασμένη εβδομάδα κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας.

Δημοσίευσε μάλιστα δύο φωτογραφίες. Η μία δείχνει την ανοιχτή πόρτα και η άλλη στο εσωτετικό του τούνελ.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τούνελ μήκους 55 μέτρων σε βάθος 10 μέτρων με θωρακισμένη πόρτα, κάτω από το νοσοκομείο, δίνοντας στην δημοσιότητα σχετικό βίντεο.

Το πέρασμα μετά από 55 μέτρα καταλήγει σε μία γκρίζα πόρτα, η οποία εκτιμάται από το Ισραήλ ότι χρησιμοποιείται από την Χαμάς για να προστατεύει τα κέντρα διοίκησης και τις υπόγειες υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση.

Το Ισραήλ θεωρεί ότι κάτω από το Αλ Σίφα βρίσκεται ένα «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς που είναι συνδεδεμένο με ένα δίκτυο από σήραγγες που οδηγούν μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Γι΄αυτό και προχώρησε σε έφοδο στο εσωτερικό του νοσοκομείου, θέτοντάς το υπό τον έλεγχό του.

Το φρεάτιο της σήραγγας είχε εντοπιστεί στο χώρο του νοσοκομείου κάτω από ένα θόλο, όπου οι στρατιώτες του ισραηλινού στρατού βρήκαν επίσης ένα φορτηγό της Χαμάς με όπλα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική ομάδα στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο έδαφος του Ισραήλ.

Πέρα από το Αλ Σίφα, το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί και άλλα νοσοκομεία στη Λωρίδα για τρομοκρατικούς σκοπούς.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news