facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: Ξεκινάει η σταδιακή ανταλλαγή των ομήρων - Το σχέδιο υποδοχής των αιχμαλώτων

«Ναι» στην συμφωνία ανταλλαγής ομήρων είπε το βράδυ της Τρίτης 21/11 το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε κατά την έναρξη της κυβερνητικής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε μετά από χωριστές συνεδριάσεις τόσο του Υπουργικού Συμβουλίου Πολέμου όσο και του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πως «δεν θα σταματήσουμε τον πόλεμο κατά της Χαμάς».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μίλησε ενόψει της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί μια συμφωνία που θα έχει τουλάχιστον 50 ομήρους -παιδιά, μητέρες και γυναίκες- με αντάλλαγμα μια κατάπαυση του πυρός 4-5 ημερών και την απελευθέρωση 150-300 Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Είμαστε σε πόλεμο και ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι μας», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η επιστροφή των ομήρων είναι κορυφαία, «ιερή προτεραιότητα και είμαι αφοσιωμένος σε αυτήν».

«Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να επιστρέψουν όλοι. Ο πόλεμος έχει στάδια και η επιστροφή των ομήρων θα έχει στάδια», κατέληξε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Μπένι Γκατς, που μίλησε επίσης στην έναρξη της συνάντησης, τόνισε ότι το περίγραμμα της συμφωνίας «είναι δύσκολο και επώδυνο από ανθρώπινη άποψη, αλλά είναι η σωστή συμφωνία».

Ισραηλ, Χαμας, Γαζα, Παλαιστινη, πολεμος, ομηροι, ομηρους, συμφωνια, απελευθερωση ομηρων, Νετανιαχου, Μπενιαμιν Νετανιαχου

Την Πέμπτη 23/11 ξεκινά η ανταλλαγή των ομήρων

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η JerusalemPost, η Χαμάς μπορεί να απελευθερώσει μονομερώς όσους από τους ομήρους έχουν ταϊλανδική υπηκοότητα. Είναι επίσης πιθανό άλλες κυβερνήσεις να συνάψουν άλλες συμφωνίες για τους πολίτες τους που κρατούνται στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής συνεδρίασης, ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία περιελάμβανε επίσης συμφωνία με την οποία εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού θα μπορούσαν να επισκεφθούν τους ομήρους που θα παρέμεναν στην αιχμαλωσία και να τους προμηθεύουν φάρμακα.

Θα υπάρχει ένα παράθυρο έξι ωρών κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του οποίου η εναέρια επιτήρηση της Γάζας των IDF θα σταματήσει. «Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών. Δεν θα είμαστε τυφλοί σε αυτές τις 6 ώρες που δεν θα υπάρχουν drones και μπαλόνια στον αέρα», είπε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

Την Πέμπτη 23/11 αναμένεται να ξεκινήσει η ανταλλαγή των ομήρων σύμφωνα με υπουργούς του Ισραήλ. Εν το μεταξύ, συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που αγνοούνται ή έχουν απαχθεί, συγκεντρώθηκαν με πανό στο Τελ Αβίβ, μετά την είδηση της υιοθέτησης της συμφωνίας.

siggeneis_omiron1_2e235.jpg

siggeneis_omiron2_54dd2.jpg

Eτοιμα να υποδεχθούν ομήρους έξι νοσοκομεία

Σαν πρώτο βήμα, το γραφείο που είναι αρμόδιο για τους ομήρους, τους αιχμαλώτους και τους αγνοούμενους, έχει δημιουργήσει μια σειρά επιχειρήσεων που πρέπει να τηρηθούν, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η πρώτη φάση απαιτεί από τον Ισραηλινό Στρατό να υποδεχθεί τους ομήρους και να τους μεταφέρει στο Ισραήλ, όπου θα τους παρασχεθεί άμεση ιατρική περίθαλψη.

Συνολικά έξι νοσοκομεία στο Ισραήλ είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το ιατρικό κέντρο Sheba στο Tel Hashomer, το ιατρικό κέντρο Shamir, τα νοσοκομεία Wolfson, Soroka και Ichilov και το Παιδικό Ιατρικό Κέντρο Schneider είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους ανθρώπους ποτ θα απελευθερώσει η Χαμάς.

Μόλις οι όμηροι φτάσουν στα νοσοκομεία θα τους συναντήσουν οι οικογένειές τους, που περίμεναν ενάμιση μήνα με αγωνία την επιστροφή τους.

Ισραηλ, Χαμας, Γαζα, Παλαιστινη, πολεμος, ομηροι, ομηρους, συμφωνια, απελευθερωση ομηρων, Νετανιαχου, Μπενιαμιν Νετανιαχου

Υπενθυμίζεται, ότι το Ισραήλ είχε επιμείνει σε συγκεκριμένους όρους, σχετικά με την ανάπτυξη συμφωνίας με τη Χαμάς. Αρχικά, ζητούσε κανένας Παλαιστίνιος κρατούμενος, που έχει καταδικαστεί για φόνο, να μην αφεθεί ελεύθερος.

Η Χαμάς έχει αναφέρει ότι κρατά 210 από τους περίπου 240 ομήρους που απήχθησαν από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. Η Ισλαμική Τζιχάντ λέγεται πως κρατά τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με την συμφωνία, η Χαμάς θα απελευθερώσει τουλάχιστον 50 Ισραηλινούς ομήρους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, με αντάλλαγμα μια εκεχειρία τεσσάρων ημερών, την απελευθέρωση μεταξύ 150 και 300 Παλαιστινίων αιχμαλώτων και την είσοδο καυσίμων και άλλων αγαθών στη Γάζα.

Περίπου 12-13 όμηροι θα απελευθερώνονται ανά ημέρα, ενώ το Ισραήλ θα απελευθερώσει γυναίκες και ανήλικους κρατούμενους, με τον καθένα να επιστρέφει στην πόλη ή την κωμόπολη όπου ζούσε πριν από τη φυλάκισή του, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Διευκρινίστηκε δε, ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των φάσεων της απελευθέρωσης των ομήρων, η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα θα ξαναρχίσει.

Επίσης, σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέστησε σαφές κατά τις συζητήσεις του υπουργικού συμβουλίου για την συμφωνία, ότι μέρος της συμφωνίας θα περιλαμβάνει πρόσβαση από τον Ερυθρό Σταυρό στους απαχθέντες που θα παραμείνουν όμηροι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής φαρμάκων

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news