facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Κρήτη: Κάνουν έξωση των σεισμόπληκτων από τους οικίσκους – Σε κατάσταση σοκ 10 οικογένειες

Σε κατάσταση σοκ είναι από χθες, πάνω από 10 οικογένειες που ζουν σε οικίσκους στο Αρκαλοχώρι, καθώς χθες έλαβαν ειδοποιητήρια έξωσης!

Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρει την υπογραφή και αντιδημάρχου του Δήμου Μινώα, οι σεισμόπληκτοι στους οποίους παραχωρήθηκαν οικίσκοι και ήταν ενοικιαστές ή φιλοξενούμενοι σπιτιών που επλήγησαν από το σεισμό, πρέπει να αποχωρήσουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Αν δεν το πράξουν, σημειώνεται ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, δηλαδή θα επέμβει η Αστυνομία για την απομάκρυνσή τους.

Το έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα η Εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”

Εκτός από τους πλειστηριασμούς που οι σεισμόπληκτοι έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τις αιτήσεις αποκατάστασης κτισμάτων που είναι στο “περίμενε”, τώρα στο “παζλ” προστίθενται και οι εξώσεις, που μάλιστα έχουν ήδη προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την κάθοδο στο Αρκαλοχώρι της ΑΑΔΕ που πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους αναφορικά με τη διαχείριση των οικίσκων και μάλιστα όχι μόνο όσων διατέθηκαν από το Δημόσιο αλλά και για εκείνους που δωρήθηκαν.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι οι 11 – μέχρι στιγμής – οικογένειες (μεταξύ των οποίων και ΑμεΑ, τρίτεκνοι, ασθενείς) που έλαβαν τις έγγραφες ειδοποιήσεις θα κινηθούν νομικά, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο μετακίνησης των ανθρώπων, κατά προτεραιότητα, και με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες, σε 5 οικίσκους που δωρήθηκαν και στους 10 ακόμη που παραχώρησε η Περιφέρεια Κρήτης.

Σημειώνεται πάντως, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε δώσει τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους σεισμόπληκτους που ήταν ενοικιαστές, να νοικιάσουν σπίτια με “επιδότηση ενοικίου σεισμοπλήκτου”, που ανέρχεται σε ποσό 300 ευρώ + 50 ευρώ ανά μέλος της οικογένειας.

kriti360

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news