facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

«Η Αίγυπτος προειδοποίησε τον Νετανιάχου για την επίθεση της Χαμάς αλλά αγνοήθηκε» – Διαψεύδει η κυβέρνηση του Ισραήλ

Πολλοί ήταν εκείνη που προβληματίστηκαν σχετικά με το πως οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ αλλά και η κυβέρνηση του Ισραήλ πιάστηκαν στον «ύπνο» το περασμένο Σάββατο, όταν δυνάμεις της Χαμάς ξεκίνησαν την επίθεσή τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Associated Press αξιωματούχος των Αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση για «κάτι μεγάλο που επρόκειτο να γίνει σύντομα». Η ίδια αυτή πηγή, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι οι Ισραηλινοί είχαν στρέψει την προσοχή τους στη Δυτική Όχθη, ενώ δεν ένιωθαν να απειλούνται από τη στρατιωτική οργάνωση στη Γάζα.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου στηρίζεται άλλωστε σε μεγάλο βαθμό σε εποίκους της Δυτικής Όχθης, οι οποίοι απαιτούν δράση στην περιοχή τους μετά από την έκρηξη βίας του τελευταίου 18μηνου.

Όπως αναφέρει ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, «τους προειδοποιήσαμε ότι σύντομα η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου και πολύ σύντομα κάτι μεγάλο θα συμβεί. Υποτίμησαν τις προειδοποιήσεις μας» σημειώνει ο ίδιος άνθρωπος τον οποίο επικαλείται το Associated Press.

Το Ισραήλ πιάστηκε στον «ύπνο» το πρωί του Σαββάτου, όταν οι δυνάμεις της Χαμάς άρχισαν να περνούν τα σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας και να επιτίθενται σε στρατιωτικούς αλλά και σε αμάχους. «Πρόκειται για μια αποτυχία μεγάλων διαστάσεων» ανέφερε ο Γιακόβ Αρμίντρορ, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Νετανιάχου. «Η επιχείρηση στην πραγματικότητα αποδεικνύει ότι οι ικανότητες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών δεν έφταναν».

Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με την εξήγηση αυτής της αποτυχίας, τονίζοντας μόνο πως όποιος βλέπει μια στρατιωτική επιχείρηση να πετυχαίνει άμεσα τους στόχους της πρέπει να μαθαίνει από αυτή». Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πάντως παραδεχόταν ότι ο ισραηλινός στρατός χρωστά μια εξήγηση στο λαό της χώρας, σημείωνε όμως πως «πρώτα πολεμάμε, έπειτα ερευνούμε».

«Η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου πολύπλευρη επίθεση από Παλαιστίνιους ένοπλους της Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή», τόνισε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δήλωσή του.

Η δήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, έγινε κατά τη διάρκεια συνομιλίας με δημάρχους των νότιων παραμεθόριων πόλεων που επλήγησαν από την αιφνιδιαστική επίθεση που ξεκίνησε το Σάββατο, ανέφερε μια δήλωση του γραφείου του.

«Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα και τρομερά! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες», τόνισε ο Νετανιάχου και υποσχέθηκε στους τοπικούς αξιωματούχους:

«Το κράτος θα γυρίσει κάθε πέτρα για να σας βοηθήσει όλους» και πρόσθεσε ότι «σας ζητά να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Αγκαλιάζω εσάς και τους κατοίκους, είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news