facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ισραήλ – «Θέλουμε ειρήνη, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ισραήλ Γιτζάκ Χέρτζογκ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας.

Τονίζοντας ότι κάθε βήμα που θα μπορούσε να βλάψει τον λαό της Γάζας συλλογικά και αδιακρίτως θα αύξανε περαιτέρω τα δεινά και τη βία στην περιοχή, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πρέπει να ασκηθεί κοινή λογική και ότι η επικράτηση ηρεμίας στην περιοχή το συντομότερο δυνατό έχει μεγάλη σημασία για την ευημερία ολόκληρης της περιοχής.

Κατά την επικοινωνία τους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Τουρκίας θα συνεχιστούν προκειμένου να τερματιστούν οι «ανησυχητικές συγκρούσεις στην περιοχή» και να διασφαλιστεί η διαρκής ειρήνη.

Επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς 

Επίσης, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, τη στιγμή που η Άγκυρα προσπαθεί να δείξει ότι μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο του διαμεσολαβητή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Αμπάς συζήτησαν για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως η Άγκυρα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία γίνεται ένα 24ωρο αφότου ο Ερντογάν, σε αντίθεση με τη ρητορική της Δύσης, ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Δεν μπορεί να καθυστερήσει ο σχηματισμός ενός ανεξάρτητου, γεωγραφικά ολοκληρωμένου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει ώστε να τερματιστούν οι συγκρούσεις και να αποκλιμακωθεί η ένταση» πρόσθεσε προσπαθώντας να δείξει ότι διατίθεται να διαδραματίσει τον ρόλο του διαμεσολαβητή.

Σημειώνεται ότι στα προηγούμενα μηνύματα της η Άγκυρα έδειχνε να καταδικάζει τις επιθέσεις και από τις δύο πλευρές.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news