facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Ευρώπη: Υψηλές θερμοκρασίες και χιλιάδες εκκενώσεις από καταστροφικές πλημμύρες

Περισσότεροι από 3.800 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη Νορβηγία λόγω των ξαφνικών πλημμυρών, που προκλήθηκαν από την καταιγίδα Χανς. Η Ισπανία διέρχεται το χειρότερο καλοκαιρινό κύμα καύσωνα μέχρι στιγμής, με θερμοκρασίες πάνω από 44ºC. Και ο ποταμός Ντράβα, στην Κροατία, φτάνει στο ιστορικό του μέγιστο.

Οι νορβηγικές αρχές δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής θύματα και έχουν κινητοποιήσει πολλά ελικόπτερα για να βοηθήσουν στο έργο εκκένωσης στις πληγείσες περιοχές.

Δεκάδες επαρχιακές οδικές αρτηρίες και αρκετά σιδηροδρομικά τμήματα έχουν κοπεί , όπως αυτό που συνδέει το Όσλο με το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

“Μόλις έλαβα το μήνυμα ότι πρόκειται να μας εκκενώσουν αμέσως και νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλα τα σπίτια και τα κτίρια που βρίσκονται πιο κοντά στο ποτάμι. Είμαστε σε μια μικρή κορυφογραμμή, οπότε φοβούνται ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεις », σχολιάζει ο Marte Jørsted, κάτοικος της Νορβηγίας.

Ο κόκκινος μετεωρολογικός συναγερμός που κηρύχθηκε σε αρκετές νορβηγικές κομητείες διατηρείται επίσης σε κάποια περιοχή της γειτονικής νότιας Σουηδίας, αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με την Τρίτη.

Και στην Κροατία ο ποταμός Ντράβα έφτασε στο ιστορικό μέγιστο των 704 εκατοστών.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη, με την περιοχή να υφίσταται συνεχώς σάκους άμμου . Στην άλλη πλευρά του αναχώματος, περίπου 50 σπίτια κατά μήκος του ποταμού έχουν πλημμυρίσει.

Και η Ισπανία διέρχεται το χειρότερο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού, μέχρι στιγμής. Στη Βαλένθια καταγράφηκαν θερμοκρασίες πάνω από 44ºC . Και η Σεβίλλη και η Γρανάδα, στην Ανδαλουσία, ξεπέρασαν αυτό το όριο.

Αυτή η ζέστη, μαζί με την ξηρασία, ευνοεί την εμφάνιση δασικών πυρκαγιών και σχεδόν ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για αυτόν τον κίνδυνο.

Αυτή την Πέμπτη μαθεύτηκε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει το θάνατο 1.320 ανθρώπων από την 1η Ιουνίου στην Ισπανία , ποσοστό 63% λιγότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2022 (3.607), σύμφωνα με το Ισπανικό Ινστιτούτο Υγείας Carlos III.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η αύξηση του αριθμού, της διάρκειας και της έντασης αυτών των κυμάτων καύσωνα είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής .

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news