facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Χίος: Τρομακτική η κατάσταση στην Φοιτητική Λέσχη – Κατσαρίδες, ωμό κοτόπουλο και… σκουλήκια στο φαγητό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο και όμως… ελληνικό. Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την φοιτητική λέσχη της Χίου, με τους φοιτητές να βρίσκουν στο φαγητό τους μέχρι και… σκουλήκια.

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά το politic.gr, κάθε μέρα στην φοιτητική λέσχη τους επιφυλάσσει και μια έκπληξη με τους φοιτητές να καταγγέλλουν την ποιότητα του φαγητού και τις συνθήκες που επικρατούν.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων Γιάννη Κουκουλάρη , ο οποίος μας μίλησε για την καθημερινότητα των φοιτητών μέσα στην λέσχη.

Σύμφωνα με τα όσα μας τόνισε ο ίδιος, οι φοιτητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην σίτιση τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα, ενώ τονίζει και την έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζει η φοιτητική λέσχη.

Η θέση των παρατάξεων

Ρωτήσαμε τον Γιάννη Κουκουλάρη τι κάνουν οι φοιτητικές παρατάξεις για αυτήν την κατάσταση, με τον ίδιο να τονίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια με την πρωτοκαθεδρία της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΠ και την έλλειψη πρωτοπόρου φοιτητικού κινήματος, «η κατάσταση στο πανεπιστήμιο έχει ξεφύγει».

Μάλιστα όπως μας τόνισε η παράταξη της ΔΑΠ κράτησε ουδέτερη στάση στο συγκεκριμένο θέμα – που είναι θέμα υγειονομικού ενδιαφέροντος – προσπαθώντας να «ρίξει στάχτη στα μάτια των φοιτητών μιλώντας για περισσότερους ελέγχους».

Το θέμα ανέδειξε, σύμφωνα με τον Γιάννη Κουκουλάρη, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (μαζί με φοιτητές που δεν άντεχαν άλλο αυτή την κατάσταση) η οποία από το 2021 και έπειτα προσπαθεί να κινητοποιήσει τους φοιτητές για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους και διατροφής τους.

Αναλυτικά η καταγγελία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας:

Δεν ανεχόμαστε να τρώμε σκουπίδια

Ντροπή, Αίσχος και Αηδία. Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση που βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, αναφορικά με τη σίτιση μας στη φοιτητική λέσχη.

«Σύγχρονο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο» σημαίνει:

  • Εκατομμύρια σε επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες και προγράμματα
  •  Σίτιση για τους φοιτητές με σκουλήκια στο φαΐ και…κατσαρίδες για παρέα

Η σίτιση έχει γίνει παροχή για λίγους και εκλεκτούς, αφού η Χίος έχει από τους λιγότερους δικαιούχους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επομένως όσοι δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το καθημερινό τους φαγητό και αυτο που αντικρίζουν είναι :

  • Ολοένα και μικρότερες μερίδες, κακής ποιότητας
  • Παραλείψεις γευμάτων (πρωινού)
  • Εγκαταστάσεις υγειονομική βόμβα με μουχλιασμένα κρέατα, χαλασμένα ψυγεία
  • Ακατάλληλος και επικίνδυνος χώρος για τη λειτουργία της σίτισης, που είναι ένα βήμα πριν το «λουκέτο»

Τα περιστατικά βέβαια των τελευταίων ημερών είναι που ξεχειλίζουν το ποτήρι, αφού μετά τις αναφορές για τροφικές δηλητηριάσεις, φοιτητές βρίσκουν στη σοκολατόπιτα τους σκουλήκι (!!!) και σιτίζονται παρέα με…κατσαρίδες. Θα ήταν τραγελαφικό αν δεν ήταν επικίνδυνο!

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική, μαζί με όλους τους φοιτητές όπως είναι φυσικό δεν ανέχονται αυτή την κατάσταση, θίξαμε από την πρώτη στιγμή το θέμα της ποιότητας της σίτισης μας, μαζί με τα λοιπά αιτήματα, για δωρεάν μερίδες χωρίς κριτήρια, κατάλληλες εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Δεν σιωπήσαμε και δεν αποκρύψαμε τους ελέγχους του υγειονομικού, που επιβεβαίωσαν τα οφθαλμοφανή και ακόμα χειρότερα.

Στα ανεκδιήγητα που έχουμε ακούσει όλο αυτό το διάστημα από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπως «αν δεν πληρώνουμε στη λέσχη δεν θα έχει κέρδος ο εργολάβος, άρα γιατί να την κρατήσει ανοιχτή» ή το μεγάλο τους κατόρθωμα να κατεβάσουν το αντίτιμο στη σίτιση κατά 0,30 ολόκληρα λεπτά του ευρώ, προστίθεται και η απαράδεκτη στάση τους απέναντι στις αποκαλύψεις του υγειονομικού για τη σίτιση.

Προτάσεις για…κουτιά και πλατφόρμες παραπόνων, επίρριψη ευθυνών σε μεμονωμένα άτομα και προσπάθειες παρεμπόδισης κινητοποιήσεων των φοιτητών που όμως δεν τους πέρασαν!

Γυρνάμε την πλάτη στις λογικές του συμβιβασμού, της ανοχής που μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω!

Καμία ανοχή στην υποβάθμιση της ζωής και των σπουδών μας. Με την υγεία των φοιτητών δεν θα (παίζει) κάνεις. Καλούμε τους φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα. Δεν θα συμβιβαστούμε το 2023 να τρώμε σάπιο φαγητό

Ο αγώνας για ολόπλευρη μόρφωση, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σίτισης, στέγασης, εργασίας είναι το πραγματικά σύγχρονο και αναγκαίο στο σήμερα.

Δεν θα τους περάσει !

Τώρα μιλάμε εμείς! Στις 10 Μάη παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συμμετέχουμε μαζικά στα ψηφοδέλτια και ψηφίζουμε Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας!

politic

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news