facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Στο πλευρό της η Ελλάδα - Αναχώρησε και νέα ομάδα της ΕΜΑΚ

Στο πλευρό της Τουρκίας είναι από την πρώτη στιγμή του φονικού σεισμού η χώρα μας, στέλνοντας δυνάμεις προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό και στην περίθαλψη των πολιτών που έχουν πληγεί στη γειτονική χώρα. 

Η Ελληνική αποστολή που συνδράμει στις επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης στην Τουρκία, προς αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου, ενισχύεται με επιπρόσθετες δυνάμεις.

Μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, αναχώρησε λίγο μετά τις 12:00, ομάδα με 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, με έναν (1) διασωστικό σκύλο και δύο (2) οχήματα.

emak3

emak34

Την ομάδα συνοδεύουν επιπλέον ένας (1) Αξιωματικός - Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις (3) γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.

Η αποστολή αναχώρησε με C-130 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η αποστολή θα προσγειωθεί σε 3 ώρες στο αεροδρόμιο Ιντσιρλίκ για να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια, ενώ αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα από τη στιγμή που θα προσγειωθούν.

Στο πλευρό της Τουρκίας και εθελοντικές ομάδες

Ήδη στην πληγείσα περιοχή, βρίσκεται μια άλλη ομάδα εθελοντών διασωστών και κατευθύνεται προς τα Άδανα, ενώ άλλη μια ετοιμάζεται να αναχωρήσει αύριο.

Η ομάδα που θα φύγει αύριο με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ρουμελιώτη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), θα αποτελείται από 35 άτομα και μαζί τους θα έχουν εκπαιδευμένα σκυλιά, drones, θερμικές κάμερες και ειδικά τρυπάνια.

diassostes_1

«Θα πάμε στα Άδανα σε περιοχές που δεν έχουν ψάξει ακόμη. Θα ερευνήσουμε πολυκατοικίες όπου βρίσκονται θαμμένα δεκάδες άτομα. Πάμε χωρίς να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Εκεί που θα πάμε εμείς έχει χιόνι, ενώ στα Άδανα έχει πολύ κρύο και παγωνιά», ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης στο protothema.gr.

Giorgos_Roumeliotis
O Γιώργος Ρουμελιώτης

Εκτός από τους 35 Έλληνες διασώστες στις περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη γύρω από τα Άδανα θα είναι και 10 Σέρβοι, 15 Άγγλοι και 5 διασώστες από την Μάλτα.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει πλήξει την γείτονα χώρα ο Πρόεδρος ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος Κ. Ρουμελιώτης ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόξενο της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη προκειμένου κλιμάκιο εθελοντών της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. να μεταβεί στην Τουρκία για βοήθεια και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες η αποστολή είναι έτοιμη να σπεύσει στις πληγείσες περιοχές.

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα

Το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα συγκεντρωθεί από δήμους, φορείς, συλλόγους, κόμματα, σωματεία και συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα θα σταλεί στην Τουρκία υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπεύθυνος θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Για να εξασφαλιστεί ότι και θα φτάσουν και θα φτάσουν όπου και όπως πρέπει.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news