facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ξεχειλίζει η οργή στην Τουρκία: Ξεσπούν οι σεισμόπληκτοι για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού

Συσσωρεύεται η οργή στις σεισμόπληκτες περιοχές για την ολιγωρία των αρχών στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει την Τουρκία. Επιζώντες ξεσπούν για την απουσία στήριξης, ενώ αναζητούν απελπισμένα τους δικούς τους ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ οι Τούρκοι πολίτες πλήρωσαν 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «φόρους σεισμού», αυτά τα κονδύλια πήγαν στις συμμορίες, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση.

«Που είναι το κράτος; Που είστε; Δεν έχει έρθει κανένας!», αναφέρει σπαραχτικά ένας Τούρκος πολίτης από τα χαλάσματα.

Οργή και θρήνος στην Τουρκία. Οι μέρες περνούν και ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Τα θύματα αυξάνονται συνεχώς όπως και οι άνθρωποι που έχουν μείνει μόνοι, αβοήθητοι χωρίς τρόφιμα και νερό και εκτεθειμένοι στο ψύχος. Σε κάποιες περιοχές δεν έχουν φτάσει καν τα συνεργεία διάσωσης.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι στο δρόμο υπάρχουν νεκροί που δεν έχουν απομακρυνθεί, καλυμμένοι με κουβέρτες και χαλιά.

Ερντογάν: Είχαμε κάποια προβλήματα αλλά η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχεται μεν πως τις πρώτες ώρες υπήρχαν κάποια προβλήματα, τονίζει όμως ότι πια η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Καταγγέλλει όσους διαδίδουν ψεύδη και διακόπτει την πρόσβαση στο Twitter. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους πολίτες μας στο δρόμο. Ζητώ από τον κόσμο να μην δώσει καμία ευκαιρία στους προβοκάτορες και να δίνει σημασία μόνο στα όσα ανακοινώνουν οι αρμόδιες αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση έκλεισε το μόνο μέσο που είχαν οι άνθρωποι για να ζητήσουν βοήθεια. «Αυτή η τρελή κυβέρνηση έκοψε την επικοινωνία στα κοινωνικά δίκτυα με ποτέλεσμα να ακούγονται λιγότερες κραυγές για βοήθεια. Ξέρουμε τι είναι αυτό που θέλετε να κρύψετε. Περιμένουμε εξηγήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Οι Τούρκοι πλήρωναν «φόρο σεισμού» από το 1999

Μείζον θέμα ήδη για την αντιπολίτευση και τον κόσμο ήταν η διαχείριση του λεγόμενου «φόρου σεισμού» που οι πολίτες της χώρας πλήρωναν από το 1999. Εκτιμάται ότι φτάνει τα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να διατεθούν για την πρόληψη καταστροφών. «Η πολιτική του Ερντογάν μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Χάρισαν τους φόρους για τους σεισμούς στις συμμορίες. Πού είναι αυτά τα χρήματα; Ούτε αυτά τα χρήματα υπάρχουν», ανέφερε επίσης ο Κιλιντσάρογλου.

Κι ενώ ο κόσμος βρίσκει προσωρινά καταφύγιο σε τεμένη, ή ακόμη και σε αίθουσες αεροδρομίων, στο «στόχαστρο» έχει μπει και η λειτουργία της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών. Για πολλούς ήταν ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει το εύρος της καταστροφής και να φτάσει σε όλα τα σημεία τις πρώτες 24 ώρες, τις πιο κρίσιμες μετά από δύο τόσο ισχυρούς σεισμούς.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news