facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και υπερ-εφημέρευση στο Ογκολογικό Νοσοκομείο "Οι Άγιοι Ανάργυροι"

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και σοβαρά προβλήματα στην εφημέρευση, αντιμετωπίζει το Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι". Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει πως το πρόβλημα αφορά κυρίως την Πνευμονολογική κλινική και την κλινική CoViD.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει διπλό χαρακτήρα: ογκολογικό και γενικό. Από τον Ιανουάριο του 2022, εισήλθε στο καθεστώς γενικής εφημέρευσης του λεκανοπεδίου της Αττικής, με πρόσχημα τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας. Η ενέργεια αυτή, ωστόσο, δεν συνοδεύτηκε από ενίσχυση προσωπικού, το οποίο ήταν ήδη σε οριακό επίπεδο.

"Τα φαινόμενα, που πλέον έχουν γίνει κανόνας στο νοσοκομείο μας, είναι οι μονοβάρδιες νοσηλευτών σε νοσηλευτικά τμήματα ή ο ελάχιστος αριθμός νοσηλευτών ανά βάρδια σε μεγάλα και δύσκολα τμήματα (Πνευμονολογική, Παθολογική), το κόψιμο των ρεπό, η αδυναμία οι εργαζόμενοι να πάρουν τις νόμιμες άδειες τους, η υπερεφημέρευση των ιατρών. Τα παραπάνω τεκμηριώνονται αν δει κανείς τα προγράμματα βαρδιών όλων των κλάδων, με αποκορύφωμα τους νοσηλευτές", σημειώνει το προεδρείο του σωματείου.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα:

  • Η λειτουργία της Πνευμονικής κλινικής, με πλέον των 60 νοσηλευόμενων ασθενών, κάποιοι από τους οποίους βαρέως πάσχοντες και άλλοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, είναι αδύνατη και επικίνδυνη. Η εφημέρευση της πνευμονολογικής κλινικής ως μοναδικής για όλο το λεκανοπέδιο Αττικής είναι παράλογη και ανέφικτη.
  • Η Παθολογική κλινική, με 37 κλίνες να είναι μονίμως κατειλημμένες, καθώς πρακτικά εφημερεύει κάθε μέρα (γενικές εφημερίες και μικρά ΤΕΠ), έχει μόλις 2 νοσηλευτές ανά απογευματινή και βραδινή βάρδια και το Σαββατοκύριακο. Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν και διασωληνωμένοι που αυτομάτως σημαίνει (βάσει οδηγιών του ΚΕΣΥ) ότι απαιτούνται παραπάνω νοσηλευτές. Το ίδιο ισχύει και για την Πνευμονολογική κλινική. Για την ασφαλή λειτουργία της παραπάνω κλινικής απαιτούνται τουλάχιστον 3 άτομα στις παραπάνω βάρδιες.
  • Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λειτουργούν 10 κρεβάτια. Το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας ανέρχεται στα 22 άτομα μαζί με την προϊσταμένη. Η αναλογία νοσηλευτή: ασθενή είναι συνήθως 1:3 και στη νυχτερινή βάρδια μέχρι και 1:4. Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας για τα πρωτόκολλα λειτουργίας μιας Μονάδας, ο συνολικός αριθμός νοσηλευτών είναι κατ’ ελάχιστον 4 νοσηλευτές για κάθε κλίνη.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η υποστελέχωση της Μονάδας: Αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση λοιμώξεων, την παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο και το κόστος νοσηλείας και επηρεάζει αρνητικά την παροχή της βέλτιστης νοσηλευτικής φροντίδας και τη διασφάλιση της αξιοπρέπεια του ασθενούς.

  • Η κλινική Covid έχει δύναμη 20 κλινών και πολλές φορές διασωληνωμένους. Οι νυχτερινές βάρδιες βγαίνουν από έναν νοσηλευτή (!), ενώ το σύνολο των νοσηλευτών δεν είναι εξοικειωμένο με βαρέως πάσχοντες ασθενείς και αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε καθημερινή βάση, γίνονται αλλαγές στο πρόγραμμα υπηρεσιών, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην έχουν προσωπική και οικογενειακή ζωή και να εργάζονται με ένα ή και κανένα Repo την εβδομάδα. Οι ασθενείς από την άλλη δε λαμβάνουν νοσηλεία, σίτιση ή νερό στην ώρα τους, αλλά ούτε και στοιχειώδη μέτρα υγιεινής (περιποίηση ασθενών μετά την ανάγκη τους).

Το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων έχει απευθυνθεί πολλές φορές στη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ,με υπομνήματα για τα παραπάνω, αλλά και για άλλα ζητήματα αλλά - όπως καταγγέλλει - δεν έχουν γίνει ποτέ δεκτοί, προκειμένου να θέσουν τα προβλήματα του νοσοκομείου.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news