facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Τρόμος και θάνατος στη Γάζα: Εικόνες από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στο μεγαλύτερο νοσοκομείο – IDF: Πλήξαμε ασθενοφόρο με μαχητές της Χαμάς

Με τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας χερσαίων επιχειρήσεων και αεροπορικών βομβαρδισμών, ο πόλεμος εισέρχεται σε νέα φάση, με μάχες εντός αστικού ιστού για τον έλεγχο της πόλης της Γάζας που βάλλεται με σφοδρά πυρά. Άρματα μάχης έχουν εισβάλει στη Γάζα περικυκλώνοντας την πόλη, ενώ οι μάχες διεξάγονται σώμα με σώμα.

Το σκηνικό των εμπόλεμων συγκρούσεων συντάραξε βομβαρδισμός από το Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, με μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών, χωρίς να υπάρχει ακριβής αριθμός, εκεί όπου τουλάχιστον 14.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο τις τέσσερις εβδομάδες που διαρκεί ο πόλεμος.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Χαμάς: 13 νεκροί και 26 τραυματίες από το πλήγμα σε ασθενοφόρο

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι από το ισραηλινό πλήγμα εναντίον ενός ασθενοφόρου στην είσοδο του Αλ Σίφα, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι.

Νωρίτερα, το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι έβαλε στο στόχαστρο το ασθενοφόρο υποστηρίζοντας ότι το χρησιμοποιούσε «ένα τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς».

«Η σφαγή των ασθενοφόρων είχε ως αποτέλεσμα 13 νεκρούς και 26 τραυματίες» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Άσραφ αλ Κούντρα. Τα ασθενοφόρα «μετέφεραν πολλούς τραυματίες για να νοσηλευτούν στην Αίγυπτο», υποστήριξε.

IDF: Πλήξαμε ασθενοφόρο, το χρησιμοποιούσε η Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος έπληξε ένα ασθενοφόρο στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι «το χρησιμοποιούσε ένας τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς».
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στρατιώτες του εκτίμησαν ότι μια μονάδα της Χαμάς που βρισκόταν κοντά στη θέση τους χρησιμοποιούσε το ασθενοφόρο αυτό.

Το Ισραήλ υποστηρίζει επίσης ότι έχει πληροφορίες ότι η παλαιστινιακή οργάνωση χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για να μεταφέρει μαχητές και όπλα.

Η Χαμάς έκανε λόγο για «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες» από το σημερινό πλήγμα. Σε πλάνα που τράβηξε το Γαλλικό Πρακτορείο διακρίνονται τραυματισμένοι άνθρωποι γύρω από ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο.

«Σοκαρισμένος» δηλώνει ο γγ του ΠΟΥ

«Βαθύτατα σοκαρισμένος» δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους από το πλήγμα σε ασθενοφόρα στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το ξαναλέμε: οι ασθενείς, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα κτίρια και τα ασθενοφόρα πρέπει να προστατεύονται συνεχώς. Πάντοτε», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ.
Η συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Λιν Χέιστινγκς, εξέφρασε επίσης έντονη ανησυχία επειδή το πλήγμα αυτό στόχευε «ασθενείς που απομακρύνονταν για την ασφάλειά τους».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, μπήκε στο στόχαστρο «ένα κομβόι ασθενοφόρων που ετοιμαζόταν να μεταφέρει τραυματίες από το νοσοκομείο Αλ Σίφα» προς τα σύνορα με την Αίγυπτο.
Σε πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου διακρίνονται άμαχοι να μεταφέρουν αιμόφυρτους τραυματίες. Άλλοι τραυματίες κείτονται στο έδαφος, αφού προφανώς εκσφενδονίστηκαν από το ωστικό κύμα πάνω στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς λέει ότι 16 από τα 35 νοσοκομεία της Γάζας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, είτε επειδή βομβαρδίστηκαν είτε επειδή δεν έχουν πλέον καύσιμα για τις γεννήτριές τους. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το ποσοστό κάλυψης των κλινών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ανέρχεται στο 164%.

Η ΕΡΤ στην πρώτη γραμμή του πολέμου – Ρουκέτα της Χαμάς στη Σντερότ διέλυσε αυτοκίνητα τηλεοπτικών συνεργείων – Τις δραματικές στιγμές μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Μία από τις ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς στην πόλη Σντερότ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, έπεσε δίπλα από τα τηλεοπτικά συνεργεία, ανάμεσά τους και το συνεργείο της ΕΡΤ και διέλυσε τα αυτοκίνητά τους. Ακριβώς δίπλα στο σημείο της έκρηξης βρισκόταν και σχολική μονάδα, που λειτουργούσε ως καταφύγιο. Τις δραματικές στιγμές μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρη.
«Κατευθυνθήκαμε στο καταφύγιο που είναι δίπλα στο σημείο που έπεσε η ρουκέτα, που είναι ένα σχολείο. Ήταν ελάχιστα τα δευτερόλεπτα που είχαμε στη διάθεσή μας για να προφυλαχτούμε» μεταδίδει ο Γιώργος Σιδέρης.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news