facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Η Χαμάς απελευθέρωσε 14 ομήρους, δέκα Ισραηλινούς και τέσσερις Ταϊλανδούς – Aνάμεσα τους γυναίκες και παιδιά

Αξιωματούχος της Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκαν 14 όμηροι, εκ των οποίων δέκα Ισραηλινοί και τέσσερις Ταϊλανδοί, την 6η ημέρα της ανταλλαγής ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε απόψε ότι 10 ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τη Χαμάς και έχουν παραδοθεί στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Οι δέκα Ισραηλινοί που απελευθερώθηκαν είναι πέντε γυναίκες και πέντε παιδιά.

Επίσης, σύμφωνα με τον Μάτζιντ αλ Ανσάρι, εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, τέσσερις εξ αυτών έχουν διπλή υπηκοότητα: τρεις με γερμανική, ένας με ολλανδική και ένας με αμερικανική.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), επίκειται η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων: 14 γυναικών και 16 ανηλίκων. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη απελευθερώθηκαν ακόμα δύο γυναίκες ρωσικής υπηκοότητας, ηλικίας 50 και 73 ετών, οι οποίες είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Ταυτόχρονα, οι διεθνείς πιέσεις για επέκταση της εκεχειρίας δεν σταματούν, ώστε να απελευθερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι όμηροι. 

Αγωνία για το 10 μηνών βρέφος

Την ίδια ώρα η Χαμάς ανακοίνωσε πως το 10 μηνών βρέφος, ο μικρότερος όμηρος, είναι τελικά νεκρός.

Μιλώντας για την ανακοίνωση της Χαμάς ότι είναι νεκρός ο μικρότερος όμηρος, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, σημείωσε ότι «Ο Κφιρ μαζί με τον τετράχρονο αδερφό του, τον Άριελ και τη μητέρα τους, είναι η οικογένεια Μπίμπας για την οποία χθες έγινε και μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εδώ στην πλατεία Ομήρων του Τελ Αβίβ, με αίτημα να επιστρέψουν. Η Χαμάς είπε ότι τους είχε πάρει μια άλλη ομάδα μέσα στη Γάζα και τους είχε εκείνη και δεν μπορούσε να τους βρει για να επιστρέψουν. Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσε ότι είναι νεκροί. Οι Ισραηλινοί είπαν ότι προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε την είδηση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την οικογένεια και τους είπε “δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι“[…] Πάντως το Ισραήλ έχει παγώσει με αυτή την είδηση».

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Times of Israel/ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news