facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Ισραηλινός στρατός: «Δεν πρόκειται να περάσουν καύσιμα στη Γάζα. Ας πάρουν από τα κλεμμένα της Χαμάς»

«Δεν πρόκειται να περάσουν καύσιμα στη Γάζα καθώς η Χαμάς το χρησιμοποιεί για τις επιχειρησιακές της ανάγκες» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χαγκάρι. « Η Χαμάς μπορεί να επιστρέψει τα καύσιμα που στάλθηκαν στα νοσοκομεία από την UNRWA, και τα έκλεψε», πρόσθεσε

Οι δηλώσεις του Χαγκάρι γίνονται εν μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και του ΟΗΕ για το θέμα. Τα καύσιμα είναι απαραίτητα για την λειτουργία των νοσοκομείων και άλλων βασικών υποδομών στην Γάζα. Νωρίτερα σήμερα και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χερζλ Χαλέβι δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στα καύσιμα στη Γάζα, καθώς «θα επιτρέψει στη Χαμάς να συνεχίσει τις επιθέσεις της εναντίον Ισραηλινών πολιτών».

Σε ανάρτησή του ο ισραηλινός στρατός αναφέρει: «Αυτές οι δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται μέσα στη Γάζα. Περιέχουν περισσότερα από 500.000 λίτρα καυσίμων. Ρωτήστε τη Χαμάς αν μπορείτε να πάρετε μερικά».

Σημειώνεται πως η  υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) προειδοποίησε ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να βάλει τέλος στην παροχή βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της έλλειψης των καυσίμων.

Μιλώντας στο BBC, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ανέφερε ότι «αν δεν λάβουμε καύσιμα επειγόντως, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας στη λωρίδα της Γάζας από αύριο (Τετάρτη) το βράδυ».

«Χρειαζόμαστε ροή προμηθειών, χρειαζόμαστε καύσιμα» σημείωσε. 

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news