facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Γιαννάκος: Η Ψυχιατρική του "Αγία Όλγα" θύμιζε Λέρο - Σωστή η αποπομπή της διοίκησης

Δικαιολογημένη χαρακτηρίζει την απομάκρυνση της διοίκησης του "Αγία Όλγα" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο (φωτογραφία), η κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου δεν είναι καλή:

"Κλινική 22 κλινών είναι πάντα γεμάτη με ψυχικά ασθενείς και μάλιστα φθάνει τους 40 με την ανάπτυξη ράντζων. Και νοσηλεύονται σε χειρότερες συνθήκες από στάβλο. Οι ασθενείς μόνο ήρεμοι δεν μπορούν να είναι σε ένα τέτοιο περιβάλλον"...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση θυμίζει τη Λέρο, πριν από την ψυχιατρική μεταρρύθμιση: "Από το 1990, καμία παρέμβαση. 33 χρόνια", σχολιάζει.

Ο κ. Γιαννάκος χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποπέμψει τη διοίκηση, σημειώνοντας πως σήμερα έγινε επίσκεψη στη κλινική από τον υφυπουργό υγείας αρμόδιο για θέματα ψυχικής Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο

Ζητεί αξιολόγηση τώρα όλων των διοικητών των νοσοκομείων: "Υπάρχουν πολλοί ανίκανοι, που πρέπει να πάνε σπίτι τους. Δεν είναι κριτήριο οι κομματικές γνωριμίες για να παραμένουν στις θέσεις τους", σχολιάζει, για να σημειώσει:

"Όταν διαθέτεις λίγα χρήματα τα αξιοποιείς, δεν τα σκορπάς", αναφέρει. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως πολλά νοσοκομεία κρύβουν κάτω από το χαλί τα κτιριακά τους προβλήματα:

"Δεν υπάρχουν χρήματα για επισκευές, δεν υπάρχει δυνατότητα να βάλουν ένα καρφί στον τοίχο. Άξιοι διοικητές προσπαθούν να αξιοποιήσουν άλλες πηγές χρηματοδότησης, όπως κοινοτικά προγράμματα, δωρεές, εθνικούς πόρους και δεν σκορπάνε τα λιγοστά λεφτά των νοσοκομείων σε εργολάβους και απ' ευθείας αναθέσεις με υπερκοστοληγημένα έργα".

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news