facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: 50 ομήρους απελευθερώνει η Χαμάς – Θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα

Νέα αχτίδα αισιοδοξίας από τις αναφορές για ακόμα μια απελευθέρωση ομήρων από της Χαμάς. Στελέχη του Ερυθρού Σταυρού πιστεύεται ότι είναι καθ’ οδόν για να τους παραλάβουν, σύμφωνα με ισραηλινό ΜΜΕ, με τους ανθρώπους να φεύγουν από τα χέρια των ισλαμιστών «τις επόμενες ώρες» αν δεν προκύψει κάτι άλλο.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται πληροφορίες του ειδησεογραφικού καναλιού Ι24 του Τελ Αβίβ, «πήγες στη Γάζα» δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «η οριστικοποίηση μιας πιθανής συμφωνίας» για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα από τη Χαμάς, μετά τη μεσολάβηση και του Κατάρ.

Το Ι24 ανέφερε μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ του ότι στελέχη του Ερυθρού Σταυρού είναι καθ’ οδόν για να παραλάβουν τους ομήρους και πως όλα θα γίνουν μέσα «στις επόμενες ώρες» αν δεν υπάρχουν εμπόδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους λόγους που η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερώσει και άλλους ομήρους είναι ότι το Ισραήλ προχωρά σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, δηλαδή ότι σταματά τις αεροπορικές επιδρομές ώστε ο Ερυθρός Σταυρός να φτάσει με ασφάλεια στους ομήρους.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα (23.10.2023) ότι ο αριθμός των ομήρων της Χαμάς είναι 222, ο οποίος αυξήθηκε από 213.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, η Χαμάς απελευθέρωσε την 59χρονη Τζούντιθ Τάι Ραάναν και τη 18χρονη κόρη της Νάταλι για «ανθρωπιστικούς λόγους».

«Ουδέν σχόλιο» από τον Λευκό Οίκο για την απελευθέρωση των ομήρων

Σε ερώτηση που έκαναν δημοσιογράφοι στον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, για τη «συμφωνία με τη Χαμάς και τη μεσολάβηση του Κατάρ για την απελευθέρωση ομήρων με διπλή υπηκοότητα στον Ερυθρό Σταυρό», ο ίδιος απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο Τζον Κίρμπι εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε ένα ευαίσθητο στάδιο. «Το σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη διαδικασία μας καθιστά αδύνατη τη δημόσια περιγραφή των προσπαθειών που γίνονται», είπε.

«Είμαστε ευγνώμονες για όλη τη βοήθεια που λάβαμε ώστε να απελευθερώσουμε τις δύο Αμερικανίδες, τη μητέρα και την κόρη, και χαιρόμαστε που είναι καλά. Απλώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια, πολλές συζητήσεις και συζητήσεις με εταίρους στην περιοχή. Και νομίζω ότι είναι καλύτερο να μην το αναφέρουμε λεπτομερώς», συμπλήρωσε ο Τζον Κίρμπι.

Έμμεση… επιβεβαίωση από τη Χαμάς

Η Χαμάς, εν τω μεταξύ, φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιούνταν συνομιλίες για μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων, αλλά ότι το Ισραήλ πρέπει πρώτα να σταματήσει να βομβαρδίζει τη Γάζα.

Μιλώντας στο Sky News, ο Khaled Meshaal, επικεφαλής διαπραγματευτής ομήρων της ομάδας της Χαμάς, είπε: «Ας σταματήσουν αυτή την επιθετικότητα και οι μεσολαβητές όπως το Κατάρ και η Αίγυπτος και ορισμένες αραβικές χώρες θα βρουν τρόπο να τους απελευθερώσουν και θα τους στείλουμε στα σπίτια τους.

Guardian/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news