Κύριο επιχείρημα είναι πως οι ειδικευόμενοι θα έχουν μεγαλύτερους μισθούς από τους διευθυντές τους.
Στην ιστοσελίδα ygeianet, που στηρίζει το Μέτωπο νοσοκομειακών γιατρών (ΣΥΡΙΖΑ), αναφέρεται πως "ρίχνουν τους αγροτικούς γιατρούς ως σωσίβιο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που πνίγεται από την έλλειψη γιατρών".
Αίσθηση προκαλεί η εξής επισήμανση:
"Τι γνώσεις μπορεί να έχει ένας γιατρός που μόλις αποφοίτησε για να ασκήσει καθήκοντα προσωπικού γιατρού, είναι μάλλον αδιάφορο για την αναπληρώτρια υπουργό. Μια άσπρη ποδιά επαρκεί για να στηρίξει το επικοινωνιακό αφήγημα που άφησε μεσοπέλαγα ο Θάνος Πλεύρης. Πάει στον αγύριστο και το foundation year που νομοθέτησε με τυμπανοκρουσίες η κ. Μίνα Γκάγκα.
Αν μετά την υποχρεωτική 12μηνη θητεία οι αγροτικοί γιατροί επιλέξουν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, 'θα λαμβάνουν 30.000 καθαρές αποδοχές (45.000 μικτές) πλέον όσων προβλέπονται'. Τουτέστιν, ο νέος ειδικευόμενος θα έχει υψηλότερες αποδοχές από τον διευθυντή του, τους επιμελητές του και τους συνειδικευόμενους. Χλιδή"!
Στην ανάρτηση γίνεται λόγος και για τα οικονομικά κίνητρα που υποσχέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη για όσους επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό:
"Η κ. Αγαπηδάκη δήλωσε πως για να επαναπατριστούν οι γενικοί γιατροί και οι παθολόγοι από την Κύπρο και τη Μεγάλη Βρετανία θα έχουν ετήσιες οικονομικές απολαβές από 100.000 - 150.000 ευρώ και θα συνοδεύονται από μειωμένη φορολόγηση.
Δεν εξήγησε τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το θαύμα, όμως ένα είναι σίγουρο: κανείς παθολόγος δε θα δηλώνει πλέον υποψηφιότητα σε προκηρύξεις θέσεων πριν μεταναστεύσει σε Κύπρο και Μ. Βρετανία, ώστε να επαναπατριστεί και να γίνει σύντομα.. εκατομμυριούχος".
iatronet
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου