facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ισραήλ: «Είμαστε σε πόλεμο» – Αντίποινα για τη μεγάλη επίθεση της Χαμάς – 40 Ισραηλινοί νεκροί

Τύμπανα πολέμου ηχούν ξανά στη Μέση Ανατολή, μετά τη – μεγάλης κλίμακας – αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς κατά του Ισραήλ, με ομοβροντία ρουκετών και ενόπλους να διεισδύουν στα ισραηλινά εδάφη. Σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τουλάχιστον 40 Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 740.

REUTERS/Mohammed Salem
 
Νετανιάχου: Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε συγκεκριμένα στο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ ΑΒίβίβ. «Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν φαντάζεται» πρόσθεσε.

Νωρίτερα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου και σε αντίποινα ξεκίνησαν αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη να πλήττουν στόχους της Χαμάς. Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη χερσαίες μάχες «σε πολλά σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας» κατά των μαχητών που διείσδυσαν «χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα» διά θαλάσσης και ξηράς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

REUTERS/Ammar Awad
 
«Η Χαμάς διέπραξε ένα σοβαρό λάθος»

«Η Χαμάς διέπραξε ένα σοβαρό λάθος σήμερα το πρωί και ξεκίνησε πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ» δήλωσε από την πλευρά του ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «πολεμούν εναντίον του εχθρού σε κάθε σημείο» και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. «Το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» πρόσθεσε.

Επιστράτευση εφέδρων και σύσκεψη Νετανιάχου με τις υπηρεσίες ασφαλείας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, ενέκρινε την επιστράτευση εφέδρων και το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας τις επόμενες ώρες.

Η σοβαρότερη κλιμάκωση από το 2021

REUTERS/Amir Cohen

Το σημερινό επεισόδιο είναι το σοβαρότερο από τον 10ήμερο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το 2021, με ισραηλινά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για συγκρούσεις μεταξύ ομάδων Παλαιστίνιων μαχητών και δυνάμεων ασφαλείας σε πόλεις στο νότιο Ισραήλ.

Η επίθεση ξεκίνησε πριν από τις 6.30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με τις σειρήνες συναγερμού να ηχούν σε όλο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ.

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa
 
Χιλιάδες ρουκέτες και βλήματα κατά του Ισραήλ

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν. Ο ίδιος υποστήριξε ότι 5.000 ρουκέτες και βλήματα εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καταιγίδα Αλ Άκσα». «Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για να τερματιστεί η τελευταία κατοχή επί γης», δήλωσε.

REUTERS/Mohammed Salem
 
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικών στο νότιο Ισραήλ

Όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικών στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων καθώς και ενόπλους πάνω σε τζιπ να κινούνται στην ύπαιθρο.

REUTERS/Ammar Awad

«Αριθμός τρομοκρατών έχει διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι εκδόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

REUTERS/Amir Cohen
 
Αναφορές για αιχμαλώτους

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης επίσης ανέφεραν ότι αριθμός Ισραηλινών αιχμαλωτίστηκε από μαχητές ενώ βίντεο της Χαμάς φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς αιχμαλώτους. Το ισραηλινό δίκτυο Reshet 13 TV News μετέδωσε ότι ένοπλοι κρατούν αιχμαλώτους στην πόλη Οφάκιμ και ότι πέντε ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη Σντερότ.

Ο ισραηλινός στρατός έχει γνώση των αναφορών αυτών για αιχμαλώτους, δήλωσε πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

REUTERS/Ronen Zvulun
 
40 Ισραηλινοί νεκροί, 740 τραυματίες

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τουλάχιστον 40 Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση και 740 τραυματίστηκαν. Η υπηρεσία ασθενοφόρων έκανε έκκληση για αίμα στο νοσοκομείο Ichilov στο Τελ Αβίβ, καθώς υπάρχει έλλειψη. Μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων είχαν αναπτυχθεί σε περιοχές γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

REUTERS/Ammar Awad
 
Κάτοικοι στη Γάζα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Στη Γάζα, οι κάτοικοι ανέφεραν ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και κινήσεις ενόπλων μαχητών. Κάτοικοι έσπευσαν να αγοράσουν προμήθειες, φοβούμενοι ότι η σύγκρουση θα κρατήσει για ημέρες, ενώ εκατοντάδες πολίτες από το βορειοανατολικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κουβαλώντας κουβέρτες και τρόφιμα εγκατέλειπαν τα σπίτια τους προκειμένου να μετακινηθούν στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας.

Διεθνές κύμα καταδίκης και εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση

Την επίθεση που εξαπέλυσε αιφνιδιαστικά η Χαμάς κατά του Ισραήλ, καταδίκασαν ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, ενώ η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ρωσία απηύθυναν έκκληση για «αυτοσυγκράτηση».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news