facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Σεισμός στο Μαρόκο - Δραματικός απολογισμός: Στους 820 οι νεκροί: "Είμαστε όλοι καλά" - Ελληνας περιγράφει την ώρα της δόνησης

Τουλάχιστον 820 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Μαρόκο τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές και σκορπώντας τον πανικό στο Μαρακές και άλλες πόλεις, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Σεισμός στο Μαρόκο - Δραματικός απολογισμός: Στους 820 οι νεκροί: "Είμαστε όλοι καλά" - Ελληνας περιγράφει την ώρα της δόνησης

ΗΠΑ, Βρετανία και Ισπανία δηλώνουν έτοιμες να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια--Συλλυπητήρια απέστειλε η Κίνα, αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους εκφράζει ο πάπας

μαροκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε σήμερα "την βαθιά του θλίψη για τις ζωές που χάθηκαν και για την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός στο Μαρόκο", σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Νέο Δελχί, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της G20.

μαροκο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να "εγγυηθούν ότι οι Αμερικανοί υπήκοοι στο Μαρόκο είναι ασφαλείς" και "είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε απαραίτητη βοήθεια στον μαροκινό λαό", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι στέκονται "στο πλευρό του (του) φίλου βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ' σε αυτή την δύσκολη στιγμή".

μαροκο

Από την πλευρά του, το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε σήμερα έτοιμο να παράσχει βοήθεια στο Μαρόκο μετά τον σεισμό.

μαροκο

"Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσοι επλήγησαν από τον τρομερό σεισμό στο Μαρόκο χθες το βράδυ", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X .

"Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να παράσχει υποστήριξη στους Μαροκινούς φίλους μας", πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να "στηρίζει τους Βρετανούς υπηκόους στην περιοχή".

Η Ισπανία πρότεινε την αποστολή σωστικών συνεργείων στο Μαρόκο μετά τον ισχυρό σεισμό, ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

"Η Ισπανία προσφέρει στο Μαρόκο, αν το κρίνει απαραίτητο, ομάδες διάσωσης, που είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή, αλλά και τη βοήθειά της για ανοικοδόμηση, μόλις περάσει αυτή η στιγμή", είπε ο υπουργός σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδία.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε "συλληπητήριο μήνυμα" στο Μαρόκο, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

"Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ του Μαρόκου για τον ισχυρό σεισμό" στη χώρα αυτή, σύμφωνα με το CCTV.

Την "έντονη αλληλεγγύη" του στο Μαρόκο εξέφρασε ο πάπας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.

Ο προσωρινός απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό ανήλθε στους 820 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο σεισμός μεγέθους 7 βαθμών, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας του Μαρόκου (CNRST), προκάλεσε επίσης τραυματίες 672, εκ των οποίων 205 σοβαρά, ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

"Είμαστε όλοι καλά"

Είμαστε όλοι καλά, είπε στην ΕΡΤ ο Γεωλόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, Χαράλαμπος Φασουλάς, ένας από τους 21 ‘Ελληνες που βρίσκονταν στο Μαρόκο την ώρα του σεισμού των 7 Ρίχτερ.

Η δόνηση ήταν αρκετά ισχυρή και μεγάλη σε διάρκεια, περιγράφει ο ‘Ελληνας μεταφέροντας σκηνές από το χάος και τις καταστροφές στο Μαρακές.

Οι 21 ‘Ελληνες συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο των γεωπάρκων της UNESCO στο Μαρακές με 1.500 συμμετέχοντες από 50 χώρες.

thetoc

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news