facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στη «Ν»: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Δραματική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στους οικισμούς γύρω από την Αλεξανδρούπολη. Ολόκληρη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η φωτιά μαίνεται, έχοντας περικυκλώσει χωριά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο Naftemporiki.gr, τόνισε ότι οι φλόγες είναι εκτός ελέγχου και οι αναζωπυρώσεις συνεχείς. Στο χωριό Πεύκα έχουν καεί αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα. Τις πληγές τους μετρούν και οι κάτοικοι στο Αετοχώρι όπου κάηκε η Εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Το μοναστήρι του Ιωάννη Θεολόγου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, αλλά δεν έχει καεί ολοσχερώς.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν και σήμερα στην περιοχή.

Συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας, κινητοποιήθηκαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων ένα έχει ρόλο συντονιστικό.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και των ΟΤΑ.

Ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χωρίς, ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε ότι στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news