facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Νοσοκομείο Άρτας: Αναφορά εργαζομένων για επικίνδυνη εφημέρευση - "Πατέντα" στο Μεσολόγγι

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ελλείψεις ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή λειτουργία τους.

Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Άρτας κατέθεσς αναφορά στην Εισαγγελία για επισφαλείς συνθήκες εφημέρευσης λόγω έλλειψης γιατρών.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ), πρόκειται για ένα νοσοκομείο με μεγάλη επισκεψιμότητα, στο οποίο υπηρετούν μόλις δύο ακτινολόγοι, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις χειρουργών, πνευμονολόγων και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων.

"Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, που κάνει φιλότιμες προσπάθειες, μετακίνησε μία γιατρό ακτινολόγο από το Κεντρο Υγείας Αγρινίου, η οποία παραιτήθηκε και δεν πήγε", σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, για να διευκρινίσει: "Προσπαθεί να καλύπτει τα κενά με μετακινήσεις από άλλες υγειονομικές μονάδες. Το μόνο όπλο που του έμεινε".

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στο νοσοκομείο Μεσσολογγίου, η καρδιολογική κλινική έμεινε με τρεις καρδιολόγους και εφαρμόζουν την εξής παγκόσμια πρωτοτυπία για τους νοσηλευόμενους ασθενείς: Δύο φορές τον μήνα, επειδή δεν εφημερεύει καρδιολόγος, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς μεταφέρονται στην Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου. Το πρωί της Δευτέρας επιστρέφουν"!

"Δεν πρόκειται να προσελκύσουμε γιατρούς με 1.850 ευρώ τον μήνα, νοσηλευτές ή διασώστες με 800 ευρώ το μήνα, τραυματιοφορείς με 650 ευρώ το μήνα", υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news