facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Στο 3,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο, στο 5,3% στην ευρωζώνη

Στο 5,3% αναμένεται να έχει διαμορφωθεί ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ τον Ιούλιο, από 5,5% τον Ιούνιο σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, σε μία ένδειξη μακροχρόνιων κινδύνων, το υποκείμενο μέτρο πληθωρισμού που παρακολουθείται προσεκτικά και από την ΕΚΤ για τις αποφάσεις της, το οποίο εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές, όπως των τροφίμων και της ενέργειας, εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο 5,5%, ξεπερνώντας τον ονομαστικό πληθωρισμό για πρώτη φορά από το 2021.

Για τη χώρα μας εκτιμά ότι θα έχει φτάσει στο 3,4% σε ετήσια βάση, από 2,8% έναν μήνα πριν. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ήταν στο 1,8%.

 

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο τον Ιούλιο (10,8%, έναντι 11,6% τον Ιούνιο), ακολουθούμενα από τις υπηρεσίες (5,6%, έναντι 5,4% τον Ιούνιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,0%, έναντι 5,5% τον Ιούνιο) και την ενέργεια (-6,1%, έναντι -5,6% τον Ιούνιο).

Γερμανία: Στο 6,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούλιο, σε μια ακόμα ένδειξη σταδιακής συγκράτησης των πιέσεων στις τιμές της ευρωζώνης καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Όπως μεταδίδει το Blooomberg, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 6,5%, από 6,8% τον Ιούνιο.

Η μέτρηση είναι χαμηλότερη από το 6,6% που προέβλεπαν αναλυτές στο Bloomberg. 

Σε χαμηλό 16 μηνών ο πληθωρισμός στη Γαλλία

Σε χαμηλό 16 μηνών φρέναρε ο πληθωρισμός στη Γαλλία, καθώς η πτώση του ενεργειακού κόστους μείωσε την αύξηση των τιμών καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5% τον Ιούνιο από 5,3% τον προηγούμενο μήνα.

Το αποτέλεσμα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters, προσφέροντας κάποια ανακούφιση ενόψει της δημοσίευσης των στοιχείων τιμών για την ευρωζώνη τη Δευτέρα - αναμένεται να παρουσιάσει συνολική πτώση.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news