facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Ερχονται τα ειδοποιητήρια για τον φετινό ΕΝΦΙΑ

Την παράδοση των καθυστερήσεων στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φαίνεται να τηρούν και φέτος οι φορολογούμενοι παρά το κίνητρο της άμεσης επιστροφής φόρου σε όσους έχουν πιστωτικό σημείωμα.

Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί λιγότερα από 250.000 Ε1, με το μεγαλύτερο μέρος να είναι μηδενικές δηλώσεις (55,49%) και να ακολουθούν οι χρεωστικές με ποσοστό 25,66%. Οι πιστωτικές που κερδίζουν και άμεση επιστροφή φόρου ανέρχονται στο 18,85% του συνόλου και η ΑΑΔΕ, τηρώντας τον λόγο της, επιστρέφει τον φόρο εισοδήματος μέσα σε μία εβδομάδα από την υποβολή της δήλωσης. Την Παρασκευή έγινε μια ακόμα πληρωμή επιστροφής φόρου σε 15.814 ΑΦΜ, που μοιράστηκαν 4,480 εκατ. ευρώ.

Από τις 31 Μαρτίου 2023 που άνοιξε η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων μέχρι σήμερα έχουν γίνει τρεις πληρωμές. Συγκεκριμένα, από τους 44.217 φορολογούμενους με επιστροφή φόρου, έχουν πληρωθεί 33.998, οι οποίοι έχουν λάβει συνολικά το ποσό των 9,656 εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιποι 10.219 φορολογούμενοι θα λάβουν εντός της εβδομάδας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΑΑΔΕ, με το οποίο θα πληροφορούνται ότι το ποσό της επιστροφής φόρου εισοδήματος που δικαιούνται θα συμψηφιστεί με άλλες φορολογικές οφειλές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές, συμψηφίζονται κεντρικά το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από το τέλος Απριλίου. Όσοι συμψηφισμοί δεν θα μπορούν να διενεργηθούν κεντρικά, θα διεκπεραιώνονται στον συντομότερο δυνατό χρόνο από τις ΔΟΥ. Ο πρώτος κεντρικός συμψηφισμός θα τρέξει τις επόμενες ημέρες.

Έως το τέλος της εβδομάδας άλλωστε αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ώστε να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Μαΐου ενώ η πρώτη δόση φόρου εισοδήματος καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου και σε περίπτωση εμπρόθεσμης εφάπαξ εξόφλησης (μόνο για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων) παρέχεται έκπτωση φόρου 3%.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news