facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Σουδάν: Η Γερμανία έχει απεγκλωβίσει 490 πολίτες, μεταξύ αυτών και Έλληνες

Η Bundeswher έχει καταφέρει να απομακρύνει από το Σουδάν 490 πολίτες, 170 εκ των οποίων είναι Γερμανοί, ενώ μεταξύ τους βρίσκονται και Έλληνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (25.4.2023) τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Γερμανίας.

Η Γερμανία θα πραγματοποιήσει την έκτη και τελευταία πτήση της για τον απεγκλωβισμό πολιτών από το Σουδάν που συγκλονίζεται από τις εμφύλιες εχθροπραξίες μεταξύ του στρατού και παραστρατιωτικής δύναμης. Η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών ίσως είναι ένα «παράθυρο» για τις δυτικές δυνάμεις, όπως αυτή της Bundeswher, να απεγκλωβίσουν τους πολίτες.

«Εφόσον άλλες χώρες διασφαλίσουν την εναέρια κυκλοφορία, δεν σχεδιάζονται άλλες γερμανικές πτήσεις απεγκλωβισμού από την περιοχή. Οι εναπομείναντες στο Σουδάν Γερμανοί, οι οποίοι έως τώρα δεν κατάφεραν να φθάσουν στο αεροδρόμιο, θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες με πτήσεις απεγκλωβισμού των διεθνών εταίρων μας», αναφέρουν τα δύο υπουργεία και διευκρινίζουν ότι ο αριθμός των επαναπατριζόμενων Γερμανών έχει μειωθεί σημαντικά στις τελευταίες πτήσεις.

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ακόμη ότι για τους Γερμανούς οι οποίοι παραμένουν στο Σουδάν καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, είτε με πτήσεις εταίρων είτε δια ξηράς ή θαλάσσης.

Η Γερμανία ανέλαβε χθες την ηγεσία του πολυεθνικού συντονισμού πτήσεων στο αεροδρόμιο πλησίον του Χαρτούμ και ο Γενικός Επιθεωρητής της Bundeswehr Κάρστεν Μπάουερ βρίσκεται, σύμφωνα με τα δύο υπουργεία, σε επικοινωνία με τους εταίρους της Γερμανίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news