facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Ρωσία: Πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης – Αντιτάχθηκε στον πόλεμο

Δικαστήριο στη Ρωσία καταδίκασε, τη Δευτέρα (17/04), τον Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα, επί μακρόν πολιτικό της αντιπολίτευσης και συνεργάτη της «Washington Post Opinions», σε 25 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της προδοσίας, επειδή επέκρινε τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Εν μέσω μιας δρακόντειας καταστολής των διαφωνούντων, ήταν η αυστηρότερη ποινή που έχει επιβληθεί σε κάποιον που αντίτιθεται στον πόλεμο, σε μια υπόθεση που ο Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα χαρακτήρισε ως «αβάσιμη, παράνομη και πολιτικά υποκινούμενη». Η κλειστή δίκη ανέδειξε περαιτέρω την απομονωτική πορεία της Ρωσίας, καθώς ο Πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αγνόησε τις δυτικές επικρίσεις για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προχώρησε στη βίαιη καταστροφή κάθε υπολείμματος της φιλοδημοκρατικής αντιπολίτευσης της χώρας του, σύμφωνα με τη «Washington Post».

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «ψευδείς» και επέβαλε κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους, που εμπλέκονται στην υπόθεση για «σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Καρά-Μούρζα, ο οποίος είναι επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατήγγειλε προκλητικά τις κατηγορίες εναντίον του σε ακρόαση, κατά την περασμένη εβδομάδα, στην οποία του επετράπη να κάνει μια τελική δήλωση στην υπόθεση. «Βρίσκομαι στη φυλακή για τις πολιτικές μου απόψεις. Επειδή μίλησα ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία. Για τον πολυετή αγώνα ενάντια στη δικτατορία του Πούτιν. Όχι μόνο δεν μετανιώνω για τίποτα από όλα αυτά, αλλά είμαι περήφανος γι' αυτό», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Στο άκρως πολιτικοποιημένο νομικό σύστημα της Ρωσίας, η ετυμηγορία του δικαστηρίου δεν αμφισβητείται ποτέ. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τη μέγιστη ποινή των 25 ετών για τον Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα.

Ο άνδρας συνελήφθη, τον περασμένο Απρίλιο, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών πληροφοριών για μια ομιλία που εκφώνησε στις ΗΠΑ σε νομοθέτες της Αριζόνα, καταδικάζοντας τις ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία. Επίσης, το καλοκαίρι, κατηγορήθηκε για συνεργασία με μια μη κυβερνητική οργάνωση για τα δικαιώματα, το Ίδρυμα «Ελεύθερη Ρωσία», που χαρακτηρίστηκε ως ανεπιθύμητη από τις Αρχές του Κρεμλίνου. Ακόμα, τον Οκτώβριο, οι Αρχές πρόσθεσαν κατηγορίες για προδοσία που σχετίζονται με αντιπολεμικές ομιλίες του Βλαντίμιρ Καρά-Μούρζα στο εξωτερικό.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δημοσιογράφοι, υποστηρικτές και διπλωμάτες που προσπάθησαν να παραστούν στην εκδίκαση της ετυμηγορίας δεν είχαν πρόσβαση στην αίθουσα του δικαστηρίου και τους έστειλαν σε ένα δωμάτιο σε ξεχωριστό όροφο, όπου επρόκειτο να μεταδοθεί η απόφαση. Πάντως, η υπόθεση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά από ολοένα και πιο σκληρές καταδίκες πολιτικών και ακτιβιστών της ρωσικής αντιπολίτευσης.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news