facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Τουρκία: Ξεφουσκώνει ο Κιλιτσντάρογλου ενώ ο Ερντογάν παίρνει κεφάλι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες εκλογικές δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Τουρκία, δείχνουν αλλαγή σκηνικού και ξεφούσκωμα του υποψήφιου για την Προεδρία με την Εθνική Συμμαχία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ ο Πρόεδρος Ερντογάν καταγράφει ανοδικές τάσεις, σύμφωνα με τις έρευνες των εταιρειών Aredaκαι Metropoll.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας Πολιτικής Τάσης της εταιρείας Areda που διεξήχθη με τη συμμετοχή 10.136 ατόμων μεταξύ 12-14 Απριλίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει το 50,6% των ψήφων, από τον πρώτο γύρο, αφήνοντας σχεδόν 10 μονάδες πίσω του τον κύριο αντίπαλο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με 43,1%.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ στην ίδια δημοσκόπηση λαμβάνει 4,5% ενώ ο Σινάν Ογκάν 1,6%.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της 14ης Μαΐου;», το 52,6% δήλωσε τον Ερντογάν, ενώ το ποσοστό που καταγράφει ο Κιλιτσντάρογλου είναι 47,4%.

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά των κομμάτων στις εθνικές εκλογές, στην έρευνα της Aredaτο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ καταγράφει ποσοστό 40,4% ενώ το CHPείναι δεύτερο με 25,5% και το HDPτρίτο με 10,3%.

Το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) έλαβε το 8,8% της πρόθεσης ψήφου, ενώ το κόμμα İyi έπεσε στο 7,6%. Από εκεί και πέρα, το κόμμα του Μουχαμέρ Ιντζέ είναι στο 3,6% ενώ το Κόμμα Yeniden Refah 1,6%. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν κάτω από 1%.

Από την άλλη πλευρά, στην έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία Metropoll, η Λαϊκή Συμμαχία του Ερντογάν καταγράφει ποσοστό 45,9% ενώ η Εθνική Συμμαχία του Κιλιτσντάρογλου 36,4%, μια διαφορά 9,5 μονάδων. Το ΑΚΡ καταγράφει 40,1%, ενώ το CHPείναι δεύτερο με 24,6%.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news