facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Δημοσκόπηση MRB: Άνοιγμα της ψαλίδας στο 3,9% για τη Νέα Δημοκρατία

Σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της MRB. Η δημοσκόπηση της εταιρείας που είναι η  δεύτερη μετά τα Τέμπη, δείχνει μάλιστα μια αύξηση της διαφοράς της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3,9%, από 3,5% που ήταν στις αρχές Μαρτίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 24 έως 28 Μαρτίου του 2023 και παρουσιάστηκε από τον ιστότοπο Newsbomb. Σε ότι αφορά τις αναγωγές επί του συνόλου στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και η αδιευκρίνιστη ψήφος, η ψαλίδα για τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου φαίνεται να διαμορφώνεται στο 3,9% καθώς η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 33,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 29,4%.

Στο προηγούμενο διάστημα της μέτρησης που έγινε 6 με 13 Μαρτίου – μια εβδομάδα μετά τα Τέμπη - και στην αναγωγή επί του συνόλου η ψαλίδα ήταν στο 3,5% μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 30,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 27,2%. Η διαφορά δηλαδή διαμορφώνεται στο 3,6%. Στα ίδια ποσοστά εμφανίζονται τα δύο μεγάλα κόμματα και στην προηγούμενη μέτρηση με τη διαφορά μεταξύ τους επί των εγκύρων να βρίσκεται στο 3,2%. 

Ανάλογα είναι τα ευρήματα και στις απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα «Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο;», όπου η διαφορά είναι πάλι στο 3,5%. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 32,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 28,7%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο 23,5% βρίσκεται το «κανένα κόμμα».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η έρευνα κααταγράφει μείωση της αδιευκρίνιστης ψήφου από το 17,4% στις αρχές Μαρτίου, στο 16% στο τέλος του μήνα.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,7 και το ΠΑΣΟΚ στο 8%. Το ΚΚΕ είναι στο 5,1% και η Ελληνική Λύση στο 4,6% Τόσο το κόμμα «Έλληνες Εθνικό Κόμμα»,όσο και το ΜεΡΑ25  φαίνεται ότι εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή.

Στο κρίσιμο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών βρίσκεται στο 4,5%. Ο κύριος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34,9% των ερωτηθέντων, ενώ ο κύριος Τσίπρας βρίσκεται στο 30,4%.

Στην παράσταση νίκης, στην ερώτηση δηλαδή «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές;» η διαφορά βρίσκεται στο 17,1% και η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 44,4% σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 27,3%.

Τέλος, σε ότι αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γύρω από το δυστύχημα στα Τέμπη το 62,9% των πολιτών κρίνουν αρνητικά τον πρωθυπουργό σε αντίθεση με ένα ποσοστό 28% που τον αξιολογούν θετικά. Σε ότι αφορά την αξιολόγηση του κυρίου Τσίπρα για τη στάση του έναντι του δυστυχήματος των Τεμπών το 55,9% τον αξιολογεί αρνητικά και το 32,6% θετικά.

dimoskopisi1

dimoskopisi2

dimoskopisi3

dimoskopisi4

dimoskopisi5

dimoskopisi6

dimoskopisi7__1_

dimoskopisi7

dimoskopisi8

dimoskopisi11

dimoskopisi12

dimoskopisi13

dimoskopisi14

dimoskopisi15

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news