facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Νέα προβοκάτσια στήνει η Τουρκία στο Αιγαίο – Βάφτισαν «ελληνική παρενόχληση» την δική τους παράβαση

Νέα προβοκάτσια φαίνεται πως στήνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, μετατρέποντας το άσπρο σε μαύρο κατά την συνήθη τακτική τους. Αυτή τη φορά, επιχειρούν να βαφτίσουν «παρενόχληση» την αναγνώριση και αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών από αντίστοιχα ελληνικά.

Τα τουρκικά μαχητικά F-16 θα προχωρούσαν σε προγραμματισμένη εθνική άσκηση με τη συμμετοχή ΝΑΤΟϊκών Nexus Ace μαζί με ένα AWACS, εντός του FIR Κωνσταντινούπολης. Όμως πριν ενσωματωθούν στην άσκηση αυτή, οι πιλότοι της Τουρκίας εισήλθαν γύρω στις 11 το πρωί στο FIR Αθηνών νοτίως της Λέσβου, χωρίς να υποβάλουν σχέδιο πτήσης, κατά παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σηκωθούν ελληνικά μαχητικά για αναγνώριση.

Τα τουρκικά μαχητικά – που όπως αναφέρουν και οι Τούρκοι – είχαν «λοκαριστεί» από τα ελληνικά μαχητικά, αρνήθηκαν προς στιγμήν να αποχωρήσουν από το FIR Αθηνών, με αποτέλεσμα το περιστατικό να εξελιχθεί σε αερομαχία, πριν την τελική αναχαίτιση.

Οι Τούρκοι, δια του υπουργείου Άμυνας, γνωστοποίησαν πως για την «παρενόχληση» ενημέρωσαν ήδη το ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό σχολιάστηκε και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Τα ελληνικά F16 ούτε κάνουν παράνομες ενέργειες, ούτε παρενοχλούν αεροσκάφη άλλων κρατών. Είναι εδώ για να υπερασπίζονται τον ελληνικό εναέριο χώρο και να αναχαιτίζουν την τουρκική προκλητικότητα στο πεδίο με μεγάλη αποτελεσματικότητα» είπε χαρακτηριστικά. 

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news