facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Αιτωλοακαρνανία: Κατέρρευσε η πρόχειρη γέφυρα στο Ευηνοχώρι – Μόνιμη λύση ζητούν οι κάτοικοι

Δεν άντεξε η πρόχειρη διάβαση που κατασκευάστηκε στον Εύηνο ποταμό, δίπλα στις κατεστραμμένες γέφυρες και εξυπηρετούσε την πρόσβαση των πολιτών τους θερινούς μήνες. Οι βροχοπτώσεις τον τελευταίων ημερών προκάλεσαν την πρώτη «κατεβασιά» του ποταμού και την κατάρρευση τμήματος της πρόχειρης γέφυρας από τα φερτά υλικά.

Η πρόσβαση αυτή είχε φτιαχτεί για την πολιτική προστασία και άτυπα εξυπηρετούσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Γαλατά που από τον περασμένο Δεκέμβριο αναγκάζονταν να διανύσουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων για να φθάσουν στο Ευηνοχώρι .

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης  και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν μέχρι αύριο η πρόχειρη γέφυρα θα είναι έτοιμη.

Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν , ζητούν μόνιμη λύση καθώς τα σχολεία σε λίγο ξεκινούν και τα έξοδα αυξάνονται. Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί σε έκτακτη σύσκεψη που θα διεξαχθεί σήμερα στην πλατεία του Γαλατά.

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Φίλες και φίλοι, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, στις 13 Ιουλίου 2022, με σχετικό Δελτίο Τύπου, εκφράσαμε την έκδηλη ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό μας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει κανένα από τα έργα αποκατάστασης της επικοινωνίας στον Εύηνο, παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού, καθώς και την αγωνία και τον φόβο, μη μας «προλάβει ο καιρός» και από το φθινόπωρο ζήσουμε πάλι τα ίδια. Με το ίδιο Δελτίο Τύπου εκφράσαμε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την τήρηση των ανακοινωθέντων  χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των μελλοντικών έργων και τη διαπίστωση πως τον ερχόμενο Σεπτέμβρη δεν κρίνεται μόνο η τύχη των έργων, αλλά και η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα των αρμοδίων.

Φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου και όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αλλά σήμερα τα χαράματα κατέρρευσε και η πρόχειρη γέφυρα, οπότε πάλι ο ίδιος γολγοθάς. Για τον λόγο αυτό καλούνται τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, καθώς και οι κάτοικοι σε έκτακτη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:00 στην πλατεία της Κοινότητας Γαλατά, με θέμα την ανταλλαγή απόψεων για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news