Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό που θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε ως υπουργείο υπεύθυνο για την παιδική προστασία είναι οι περιπτώσεις της αναδοχής, δηλαδή τα παιδιά να απομακρύνονται από τη βιολογική τους οικογένεια, όταν αυτή έχει κάποια κακοποιητική ή παραβατική συμπεριφορά και, αντί τα παιδιά αυτά να διαμένουν για μήνες ή και για χρόνια ή ακόμα και να ενηλικιώνονται σε δομές παιδικής προστασίας, να πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες».
Ερωτηθείσα σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 7χρονου στην Κυψέλη, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι σκοπός να πάμε σε ένα “κυνήγι μαγισσών” ή κάποιο κυνήγι ευθύνης. Αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε ότι δολοφονήθηκε ένα παιδί και η πολιτεία μας – είτε είναι η προηγούμενη δημοτική αρχή είτε είναι η Εισαγγελία είτε κεντρικά στο υπουργείο Εσωτερικών ας πούμε ή το Εργασίας – δεν καταφέραμε να σώσουμε το παιδί αυτό εγκαίρως. Καλόπιστα αναφέρομαι στις ευθύνες όλων όσοι συμμετέχουμε στο παζλ, στο κομμάτι της παιδικής προστασίας. Τι ξέρουμε; Ξέρουμε ότι το ένα παιδί χάθηκε, το άλλο παιδί σώθηκε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί είναι να δούμε πώς δουλεύουμε καλύτερα, πώς ο καθένας μας κάνει ακόμα καλύτερα τη δουλειά του, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην χάνεται στο μέλλον.
Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια είναι ότι τώρα με την καινούργια δημοτική αρχή, με τον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος είναι δήμαρχος Αθηνών και με την αρμόδια αντιδήμαρχο που “τρέχει” τα κοινωνικά ζητήματα, υπάρχει μία πάρα πολύ στενή συνεργασία, η οποία (υπουργείο και τοπική αυτοδιοίκηση) ειδικά στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας, την Αθήνα, κοιτάμε πολύ συστηματικά τα ζητήματα ευαλωτότητας, τα ζητήματα αστεγίας. Πολύ στενή συνεργασία έχουμε και στο κομμάτι της προσχολικής αγωγής και της κακοποίησης μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – είτε είναι κομμάτι παραμέλησης είτε όχι, οπότε είμαι όχι απλά αισιόδοξη, είμαι σίγουρη ότι στο κομμάτι αυτό έχουμε αλλάξει πλέον σελίδα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας.
mononews
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου