facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Καναδάς: Παρέμβαση Τριντό ζητούν οι ΗΠΑ στο θέμα αποκλεισμού των συνόρων από οδηγούς φορτηγών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να χρησιμοποιήσει τις «ομοσπονδιακές δυνάμεις» για να βάλει τέλος στον αποκλεισμό των συνόρων από τους ιδιοκτήτες φορτηγών που αντιδρούν στα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Η Ουάσιγκτον έχει προσφέρει την «πλήρη βοήθειά της», δήλωσαν  αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι αρκετοί Αμερικανοί υπουργοί είναι σε συνεχή  επαφή με τους Καναδούς ομολόγους τους για το θέμα. Διαβεβαίωσαν επίσης ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «κινητοποιείται για να τελειώσει γρήγορα» η κρίση.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό απηύθυνε και πάλι έκκληση να σταματήσουν οι διαδηλώσεις: «Είναι καιρός να τελειώσουν, γιατί βλάπτουν τους Καναδούς», είπε ο Τριντό, αλλά χωρίς να προσφέρει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Η κυβέρνησή του απλώς υπέδειξε ότι θα σταλούν αστυνομικές ενισχύσεις στα σημεία αποκλεισμού.

Οι απεργοί έχουν αποκλείσει τρείς μεθοριακούς άξονες που συνδέουν τον Καναδά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας προβλήματα και στην αμερικανική οικονομία, καθώς έχουν παραλύσει οι βασικοί εμπορικούς δρόμοι και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η ανησυχία έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς αποκλείοντας τη Γέφυρα Ambassador, οι διαδηλωτές προκάλεσαν πλήγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία και ανάγκασαν τους κολοσσούς Ford, Stellantis και Toyota, να αναστείλουν προσωρινά ή να επιβραδύνουν τις γραμμές παραγωγής σε πολλά εργοστάσια. Η περιοχή γύρω από τη γέφυρα είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοκινητοβιομηχανία, λέει ο Τζέισον Μίλερ, ειδικός στην αλυσίδα εφοδιασμού στο Michigan State University. 

Κάνοντας λόγο για κατάσταση «εθνικής κρίσης», ο δήμαρχος της μεθοριακής πόλης του Ουίνδσορ, Ντρου Ντίλκενς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «διώξει» τους διαδηλωτές με τη βία εάν λάβει άδεια από τα δικαστήρια. «Η οικονομική ζημιά που προκαλεί αυτή η κατάληψη  στο διεθνές εμπόριο δεν μπορεί να διαρκέσει και πρέπει να τελειώσει», πρόσθεσε.

Το κίνημα διαμαρτυρίας των Καναδών αντιεμβολιαστών ιδιοκτητών φορτηγών, συνταράσσει τον Καναδά εδώ και εβδομάδες, προκαλώντας κυβερνητική κρίση. Τα αιτήματα που διατυπώνει το «Κομβόι της Ελευθερίας», όπως αυτοαποκαλούνται οι διαδηλωτές, ξεκινούν από την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και επεκτείνονται στην πλήρη άρση κάθε μέτρου για τον κορονοϊό. Οι απεργοί έχουν μάλιστα και την ανοιχτή στήριξη του Συντηρητικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι αρχές στην Οτάβα αναγκάστηκαν να κηρύξουν την πρωτεύουσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των διαμαρτυριών χιλιάδων οδηγών φορτηγών, ενώ ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, αναγκάστηκε να  φυγαδευτεί μαζί με την οικογένεια του σε άγνωστη τοποθεσία για την προστασία τους.

Τους Καναδούς φορτηγατζήδες στηρίζει ανοικτά και ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε δήλωσή του είπε πως «το κομβόι της ελευθερίας διαμαρτύρεται ειρηνικά για τις σκληρές πολιτικές του ακροαριστερού παράφρονα Τζάστιν Τριντό που κατέστρεψε τον Καναδά με τρελά μέτρα για τον Covid-19».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news