facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Όλα ανοιχτά να κλείσει και τον Turk Stream η Ρωσία - Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Αθήνα μετά την απειλή της Μόσχας ότι θα προχωρήσει σε πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ε.Ε. Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και παρουσία κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να γίνει μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως τα πιθανά προβλήματα που θα ανακύψουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας διαθέτει ενεργειακή επάρκεια. Ωστόσο, η ρευστότητα είναι τέτοια που η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.

Όπως είναι φυσικό, αυτό που φοβίζει την Αθήνα είναι το ορατό πλέον ενδεχόμενο, η Ρωσία να διακόψει εκτός από το Nord Stream 1 που εφοδιάζει με φυσικό αέριο τη Βόρεια Ευρώπη, και τον αγωγό από τον οποίον τροφοδοτείται η Ελλάδα. Να κόψει δηλαδή τις παραδόσεις στην Ελλάδα, όπως έκανε στην Βουλγαρία.

Αν αυτό συμβεί, τότε θα μιλάμε για ένα νέο, εξαιρετικά δύσβατο τοπίο. Ακόμα, όμως, κι αν ο Ρώσος Πρόεδρος δεν κλείσει τον Turk Stream, οι τιμές θα εκτιναχθούν και η ανάγκη πιο γενναίας στήριξης της κοινωνίας θα γίνει ακόμα πιο πιεστική.

Επιπρόσθετα, σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες για την δραστική μείωση των ενεργειακών αναγκών καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και συζητήθηκε η επικαιροποίηση όλων των πρωτοβουλιών και των δράσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς και τα βασικά σενάρια ενίσχυσης για τους υπόλοιπους μήνες του φθινοπώρου και τον χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας Νίκος Τσάφος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κώστας Ξιφαράς, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ιωάννης Κοπανάκης και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παντελής Κάπρος.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news