facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων εγκρίθηκε από την ΕΕ

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Bavarian Nordic από τη Δανία δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε άδεια για το εμβόλιο Imvanex, έτσι ώστε να διατεθεί στην αγορά ως προστασία κατά της ευλογιάς των πιθήκων, όπως συνέστησε την περασμένη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Σύμφωνα με το Reuters, η έγκριση έρχεται μόλις μία ημέρα αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση υψηλού επιπέδου, κηρύσσοντας την ταχέως εξαπλούμενη επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία.

«Η διαθεσιμότητα ενός εγκεκριμένου εμβολίου μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ετοιμότητα των κρατών να καταπολεμήσουν τις αναδυόμενες ασθένειες, αλλά μόνο μέσω επενδύσεων και δομημένου σχεδιασμού της βιολογικής ετοιμότητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Τσάπλιν.

Το εμβόλιό της, το μόνο που έχει λάβει έγκριση για την πρόληψη της νόσου της ευλογιάς των πιθήκων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, έχει εγκριθεί στην ΕΕ μέχρι στιγμής μόνο για τη θεραπεία της ευλογιάς.

Ωστόσο, η εταιρεία προμήθευσε το εμβόλιο σε αρκετές χώρες της ΕΕ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων για αυτό που είναι γνωστό ως «μη προβλεπόμενη χρήση».

Η έγκριση ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και στην Ισλανδία, στο Λιχτενστάιν και στη Νορβηγία, ανέφερε σε δήλωσή της η Bavarian Nordic.

Η ανάπτυξη του Imvanex κατέστη δυνατή μέσω σημαντικών επενδύσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ τις τελευταίες δύο δεκαετίες, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε κατά 122% τους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω της μεγάλης ζήτησης για το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news