facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Καταγγελία νεφροπαθών: Κλείνουν το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα

Σε κλείσιμο του φαρμακείου στην Καλαμάτα, προχωρεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Η απόφαση του Οργανισμού ελήφθη την περασμένη Πέμπτη και χαρακτηρίζεται από τους νεφροπαθείς ως μία απερίγραπτη και ξαφνική απόφαση, η οποία ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νεφροπαθών Γρηγόρη Λεοντόπουλο, ένας από τους λόγους που προκαλούν έκπληξη, είναι το ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε αποφασίσει πέρυσι να το αναβαθμίσει:

"Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Καλαμάτας εκτελεί πάνω από 2.000 συνταγές το μήνα, εξυπηρετώντας όλους τους ασθενείς που παίρνουν φάρμακα υψηλού κόστους, τόσο της Μεσσηνίας, όσο και μεγάλου αριθμού ασθενών της Λακωνίας καθ’ ότι  δεν υπάρχει αντίστοιχο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ", σημειώνει ο κ. Λεοντόπουλος, για να αναρωτηθεί:

"Ποιον εξυπηρετεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση; Μήπως τα ιδιωτικά φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες; Μήπως αποτελεί μέρος πιλοτικού σχεδίου για την αποψίλωση των δημόσιων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και τη μεταφορά φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της αγοράς και στις φαρμακαποθήκες; Είναι σε γνώση του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση στο ανακύψαν ζήτημα";

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νεφροπαθών υπογραμμίζει πως τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν, κατά μείζονα λόγο, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή κάθαρση, υπό μεταμόσχευση), αλλά και όλες τις κατηγορίες αναπηρίας που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή.

"Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια σαν ασπίδα προστασίας στην οικονομική κρίση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πάσχει από σοβαρές ασθένειες", αναφέρει.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, στην "απαράδεκτη και αλλοπρόσαλλη" - όπως χαρακτηρίζει - απόφαση της Διοίκησής του ΕΟΠΥΥ να κλείσει τη Δημόσια δομή του φαρμακείου της Μεσσηνίας και απαιτεί την άμεση κατάργησή της, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Ζητεί, επίσης, την ίδρυση φαρμακείων ΕΟΠΥΥ στις πρωτεύουσες των νομών ή περιοχών όπου δεν υπάρχουν, εξυπηρετώντας τους χρόνιους ασθενείς.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news