facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι τα νησιά του δόθηκαν με την προϋπόθεση να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα, αλλά θα το μάθει

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητοστάκης προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε από το κρατικό TRT.

«Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη στην Τουρκία. Σε αυτό το δείπνο, του είπα: ‘Ας μην φέρουμε από εδώ και πέρα ​​τρίτη χώρα ανάμεσά μας’. Πέρασαν τρεις εβδομάδες.

Έδωσε την ομιλία του στο Κογκρέσο της Αμερικής. Από εκεί επέστρεψε στο Νταβός. Έκανε παρόμοια πράγματα. Εσύ είσαι πολιτικός και είμαι και εγώ πολιτικός. Πρέπει να το ξέρετε αυτό. Όταν κάνεις οποιοδήποτε αρνητικό βήμα εναντίον της Τουρκίας, η πρώτη μου δουλειά είναι να έχω δυνατά πράγματα να εξηγήσω στους ανθρώπους μου. Η άσκηση Efes τους τρέλανε», είπε ο Ερντογάν.

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Παρακολουθώντας μια κατάσταση που είναι αντίθετη στους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης και του Παρισιού, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα. Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία νησιών του δόθηκε με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα. Θα μάθει»…

Σχετικά με την σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα

Πέραν αυτών επανέλαβε το “Μητσοτάκης γιοκ” και αναφέρθηκε στη σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα: «Μετά από αυτό, αποκλείεται να συναντηθώ ξανά με τον Μητσοτάκη. Υπάρχουν 9 (5+4) βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Υπήρχαν 5 από αυτές, 4 εξ αυτών είναι καινούργιες. Γίνονται προσπάθειες να τοποθετηθούν στα νησιά, λένε ότι είναι φτιαγμένες ενάντια στη Ρωσία. Η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες ασφαλείας μας. Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα».

Στη συνέχεια πέρασε στο θέμα των F-16 και την προϋπόθεση που τέθηκε από τις ΗΠΑ για την απόκτηση αυτών: «Κατά τη συνάντηση ανταλλάξαμε απόψεις για τις διμερείς μας σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα. Στη συνέχεια, από όπου και αν προήλθε αυτό, ήρθαν στο προσκήνιο τα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα. Τέτοιοι όροι δεν ισχύουν για την Τουρκία, ούτε είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Αυτή τη ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης, την είδα θετική. Καθώς η αμερικανική κυβέρνηση κάνει ορατή αυτή την υποστήριξη, βλέπουμε ότι ορισμένοι επικεντρωμένοι στο Κογκρέσο επιταχύνουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν τη ζήτηση μας για F-16. Είπα ότι πιστεύω ότι μπορεί να ληφθεί μια θετική απόφαση», είπε ο Ερντογάν.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news