facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Ηλεία: Μεγάλη και επικίνδυνη η φωτιά στην Κρέστενα – Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στο χωριό Γρύλλος (βίντεο)

Πολύ επικίνδυνη χαρακτηρίζουν οι πυροσβέστες τη φωτιά που ξέσπασε στις 3:30 το μεσημέρι κοντά στον παλιό δρόμο Μακρισίων – Κρεστένων, κύκλωσε αμέσως την Κρέστενα από την πλευρά του νεκροταφείου πέρασε με ταχύτητα δίπλα από το χωριό και τώρα έχει μέτωπα προς Γρύλλο και Βρίνα.

Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεκτη καίει σε παρθένο δάσος και γίνεται προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης, με τη βοήθεια μηχανημάτων δήμων και ιδιωτών, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της πριν το χωριό Γρύλλος.



Το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Κρεστένων, Σκιλλουντίας και Γρύλλου, ενώ στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους της περιοχής. Καίγονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σπίτια, αγροικίες και καταστήματα.

Έχει εκκενωθεί η κατασκήνωση της Φρίξας, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Καλυβάκια. Από εκεί μπορούν να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Γιάννης Σπυρούνης/ EUROKINISSI

Οι Πυροσβέστες νωρίτερα προσπαθούσαν να βγάλουν κόσμο από τα σπίτια και να διασώσουν ηλικιωμένους. Η φωτιά έχει κάψει σπίτια στην Σκιλλουντία, ενώ κάτοικοι μεταφέρονται για ασφάλεια στο ξενοδοχείο «Αθηνά».

Επίσης έχουν καεί πολλά ζώα και γίνεται έκκληση από την Φιλοζωική Κρεστένων για βοήθεια.

Σε επιφυλακή νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας

Έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ενημερώνει, επίσης, πως μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Οχήματα της πυροσβεστικής από Αχαΐα κατευθύνονται προς Ηλεία για να συνδράμουν στην πυρόσβεση. Στη μάχη της πυρόσβεσης επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 7 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.


ertnews 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news