facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Μεγάλη Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο

Νικητής βγήκε ο Μπόρις Τζόvσον στην ψηφοφορία εμπιστοσύνης που έγινε απόψε στη Βουλή της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας κέρδισε την πλειοψηφία των 359 μελών του Κοινοβουλίου και παραμένει στο πόστο του.

Μάλιστα, κέρδισε και μεγάλη διαφορά στην πρόταση μομής αφού πήρε 211 υπέρ και 148 ψήφισαν κατά, ενώ για να παραμείνει χρειαζόταν 180 θετικές Κέρδισε την πλειοψηφία από τους ψήφους των Συντηρητικών.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας διήρκεσε δύο ώρες. Ξεκίνησε στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) κα ολοκληρώθηκε στις 10. Τα αποτέλεσμα ανακοινώθηκε μια ώρα αργότερα.

Το πρόβλημα για τον Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε από τα πολλά σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια για τα πάρτι σε περίοδο lockdown, εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού και όλη αυτή η κατάσταση ονομάστηκε partygate.

Ο Τζόνσον είχε ηγηθεί της εκστρατείας για να βγει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το έκανε πράξη μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του. Παρότι αρκετοί βουλευτές του κόμματός του εξέφρασαν το προηγούμενο διάστημα τη δυσαρέσκεια τους, εντούτοις κατάφερε να κερδίσει ην ψήφο εμπιστοσύνης.

Παρά τη δυσαρέσκεια που φούντωνε στους κόλπους των Συντηρητικών λόγω του σκανδάλου, ο Μπόρις Τζόνσον διέσωσε την ηγεσία του στο κόμμα και την πρωθυπουργία, αν και κινδυνεύει να βγει αποδυναμωμένος από τη διαδικασία αυτήν. Να σημειωθεί ότι το 59% των βουλευτών τάχθηκε υπέρ του Τζόνσον ενώ σε αντίστοιχη ψηφοφορία το 2018, όταν είχε υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον της τότε πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, εκείνη συγκέντρωσε ποσοστό υπέρ της 63%, παρ’ όλ’ αυτά παραιτήθηκε επτά μήνες αργότερα.

Ο Τζόνσον έχει απορρίψει μέχρι σήμερα κάθε πιθανότητα να παραιτηθεί. Εάν είχε ηττηθεί στην αποψινή ψηφοφορία, το Συντηρητικό κόμμα θα εξέλεγε νέο ηγέτη – και επομένως και πρωθυπουργό. Μετά τη νίκη του ωστόσο, δεν μπορεί να υποβληθεί άλλη πρόταση μομφής σε βάρος του για έναν χρόνο.

Νωρίτερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους βουλευτές να βάλουν τέλος σε ένα «σάγκα» που δεν ενδιαφέρει, όπως υποστηρίζει, παρά μόνο τα μέσα ενημέρωσης και να επικεντρωθούν «αποκλειστικά σε αυτά που κάνουμε για τον λαό αυτής της χώρας». Προανήγγειλε μάλιστα μειώσεις φόρων και περικοπές στον δημόσιο τομέα, εφόσον παρέμενε πρωθυπουργός.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news