facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ντράγκι: Διαβεβαιώσεις Πούτιν για πληρωμή αερίου σε ευρώ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Ιταλό πρωθυπουργό ότι δεν έχουν ωριμάσει ακόμη οι συνθήκες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, όπως γνωστοποίησε ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επικοινωνία που είχε χθες με τον πρόεδρο της Ρωσίας. 

«Του είπα ότι ήθελα αυτό το τηλεφώνημα για να μιλήσουμε για την ειρήνη, και μου είπε ''σίγουρα, ας μιλήσουμε για την ειρήνη''. Ρώτησα πότε ή αν αναμένεται κατάπαυση του πυρός και είπε ''οι συνθήκες δεν είναι ώριμες''. Η πεποίθησή μου είναι ότι, για να επιλυθούν ορισμένα κρίσιμα σημεία για μια συμφωνία, θα χρειαζόταν μια συνάντηση με τον Ζελένσκι, ο οποίος πρακτικά το ζητούσε από την αρχή του πολέμου και η απάντηση ήταν ότι πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι πρόωρο. Κατά τη γνώμη του Πούτιν υπήρξαν μερικά μικρά βήματα προς τα μπρος στις διαπραγματεύσεις. Όλοι θέλουμε να δούμε μια αχτίδα φωτός ... κατά κάποιο τρόπο, οι κυρώσεις λειτουργούν. Η ειρήνη θα επιτευχθεί εάν η Ουκρανία έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί, αλλιώς δεν θα υπάρχει ειρήνη. Υπάρχει επιθυμία να προχωρήσουμε σύντομα, αλλά είναι επίσης πολύ νωρίς για να ξεπεράσουμε τον σκεπτικισμό», είπε. 

Ο Ντράγκι υποστήριξε επίσης ότι ο Πούτιν του είπε ότι οι τρέχουσες συμβάσεις φυσικού αερίου παραμένουν σε ισχύ και ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα συνεχίσουν να πληρώνουν σε ευρώ και δολάρια.

«Αυτό που κατάλαβα, αλλά μπορεί να κάνω λάθος, είναι ότι η μετατροπή της πληρωμής…. είναι εσωτερικό ζήτημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Ντράγκι, προσθέτοντας ότι γίνονται αναλύσεις για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτό που προτείνει ο Πούτιν, γίνεται η πληρωμή σε ερυρώ και δολάρια κι έπειτα να μετατρέπονται σε ρούβλια. «Μου φαίνεται ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξεις νόμισμα πληρωμής χωρίς να παραβιάσεις τα συμβόλαια», σχολίασε. 

Την Τετάρτη ο Πούτιν είχε επίσης συνομιλίες με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, και μία μέρα νωρίτερα μίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Οι χώρες αυτές είναι μεταξύ των μεγαλύτερων καταναλωτών ρωσικού φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι κλήσεις «μαρτυρούν» την ανησυχία στην Ευρώπη σχετικά με μια πιθανή διακοπή του εφοδιασμού.

Οι υπουργοί Ενέργειας από την ομάδα της G7 απέρριψαν αυτήν την εβδομάδα το αίτημα να πληρωθούν σε ρούβλια τα συμβόλαιο για το φυσικό αέριο, γεγονός που οι αξιωματούχοι λένε ότι παραβιάζει τους όρους της σύμβασης. Το Κρελμίνο χθες δήλωσε πως δεν θα απαιτήσει άμεσα από την Ευρώπη να πληρώνει σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου. Ωστόσο η απειλή να κλείσει απότομα τις στρόφιγγες παραμένει ισχυρή. 

Μετά την επικοιωνία Πούτιν με Σολτς, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε ότι ο Πούτιν του δήλωσε ότι «οι πληρωμές θα συνεχίσουν να γίνονται αποκλειστικά σε ευρώ» στη ρωσική τράπεζα Gazprom και στη συνέχεια θα μετατρέπονται σε ρούβλια. Ο Σολτς  ζήτησε «γραπτές πληροφορίες για να κατανοήσει τη διαδικασία με μεγαλύτερη ακρίβεια». Το Κρεμλίνο είπε μόνο ότι ο Σολτς και ο Πούτιν συμφώνησαν ότι οι ειδικοί τους θα συζητήσουν το θέμα.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news