facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Eurostat: Αυξάνεται σταθερά η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για θέρμανση και ψύξη

Το 23% της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για θέρμανση και ψύξη στην ΕΕ  προέρχονταν το 2020 από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σημειώνοντας σταθερή αύξηση από 12% το 2004 και 22% το 2019 σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Eurostat.

Αυτό το επίπεδο και η ανάπτυξη είναι παρόμοια με εκείνη που παρατηρείται για το συνολικό μερίδιο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες αυξήθηκαν από 10% το 2004 σε 22% το 2020. Οι εξελίξεις στον βιομηχανικό τομέα, τις υπηρεσίες και τα νοικοκυριά συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροδότησης της θέρμανσης με αντλίες θερμότητας συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας στη θέρμανση και την ψύξη.

Υψηλότερο ποσοστό χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Το υψηλότερο ποσοστό χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, καταγράφεται στην Σουηδία όπου το 66% της ενέργειας για θέρμανση και ψύξη προήλθε το 2020 από ανανεώσιμες πηγές κυρίως βιομάζα και αντλίες θερμότητας. Ακολουθούν η Εσθονία και η Φινλανδία με 58%, η Λετονία με 57%, η Δανία με 51% και η Λιθουανία με 50%

Στην Εσθονία και τη Λιθουανία, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη θέρμανση και την ψύξη είναι, αντίστοιχα, 29 και 24 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το συνολικό τους μερίδιο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ. Η Ισλανδία ξεχωρίζει με το 80% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρησιμοποιούνται για θέρμανση και ψύξη κυρίως λόγω γεωθερμικής ενέργειας.

Τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης ανανεώσιμων

Αντίθετα, οι ανανεώσιμες πηγές συνέβαλαν λιγότερο στη θέρμανση και την ψύξη στην Ιρλανδία με 6%, στις Κάτω Χώρες και στο Βέλγιο και οι δύο με 8%. Σε αυτές τις χώρες, το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη θέρμανση και την ψύξη είναι χαμηλότερο κατά 6 και 5 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα, από το συνολικό τους μερίδιο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται για θέρμανση και ψύξη περιλαμβάνουν την ηλιακή θερμική, τη γεωθερμική ενέργεια, τη θερμότητα του περιβάλλοντος που δεσμεύεται από αντλίες θερμότητας, τα στερεά, υγρά και αέρια βιοκαύσιμα και το ανανεώσιμο μέρος των απορριμμάτων .

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news