facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Νέες προκλητικές απειλές Ερντογάν: «Δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

Με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων απείλησε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ εξέφρασε εκ νέου την ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ  Όρμπαν, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «βάση των ΗΠΑ» και επιτέθηκε εκ νέου στην Αθήνα για το μεταναστευτικό.

«Δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «είναι αχαριστία να λέμε πως “η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος” ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Εμείς αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Έχουμε όλα τα ντοκουμέντα δεν τους ενδιαφέρει αν είναι παιδιά ή οικογένειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ο Μητσοτάκης λέει ψέματα»

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο με χυδαίες εκφράσεις καθυβρίζει με αφορμή το προσφυγικό. «Ο Μητσοτάκης λέει ψέματα. Εμείς έχουμε τα στοιχεία. Ο Μητσοτάκης μπορεί να εξαπατά όλο τον κόσμο αλλά όχι την Τουρκία». 

«Η Ελλάδα διαμορφώνεται σε βάση των ΗΠΑ»

Την ίδια ώρα, o Eρντογάν συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολή αλλά ολόκληρη η Ελλάδα διαμορφώνεται σε μια βάση των ΗΠΑ. Δεν μπορώ ούτε να μετρήσω τις βάσεις των Αμερικανών στην Ελλάδα. Είναι τόσες πολλές. Όταν κανείς τις συγκεντρώσει όλες τις βάσεις μαζί φαίνεται ότι όλη η Ελλάδα είναι μια τεράστια βάση των Αμερικανών. Η Αλεξανδρούπολή δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι αυτής της τεράστιας δομής. Η συμπεριφορά της Ελλάδας με τη στήριξη των Αμερικανών στο Αιγαίο δεν είναι σωστή. Μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ και με βάση τους αριθμούς και την οικονομική δαπάνη η Τουρκία μετά τις ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ πίσω. Εμείς εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Εμείς είμαστε η ασφάλεια στην περιοχή».

Η σκληρή απάντηση της Αθήνας 

Απάντηση στο νέο παραλήρημα Ερντογάν διανθισμένο με fake news και απειλές, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news